KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Zvanično otvoreni Kakanjski dani

31.07.2017. - Centralni ljetni događaj u našem gradu, Kakanjske dane otvorio općinski načelnik Nermin Mandra. Počeo program na Centralnoj pozornici

Ovogodišnji dobitnici Grba Općine Kakanj, Javna ustanova Kulturno sportski centar Kakanj, dobili su povjerenje Općine Kakanj, pripremili i organizovali sve za uspješan početak i realizaciju Kakanjskih dana 2017. Učinili su to uz pomoć i angažovanje općinskih službi, kulturno umjetničkih, sportskih i drugih udruženja građana. U programima koji će trajati šest dana biće više od 1000 učesnika uključenih u 50 programskih sadržaja.

Uoči svečanog otvaranja, u koloni dugoj više stotina metara, od Sahat kule do Centralne pozornice prodefilovali su Orkestar rudarske glazbe, kakanjski privrednici, općinski načelnik sa saradnicima, sportisti, folklorne družine...

nerminotvaranjegovor

Kakanjske dane 2017, otvorio je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, a tom prilikom je pozdravio građane Kaknja, cijenjene goste i nastavio:
- Ova manifestacija je centralni ljetni događaj u našem gradu kojim želimo ljeto učiniti lijepim, nezaboravnim i nesvakidašnjim.U skladu sa činjenicom da se Kakanj sve više prepoznaje kao sredina u kojoj se vrednuju prave vrijednosti i ovogodišnja manifestacija Kakanjski dani organizirana je sa neophodnom dozom ukusa i dostojanstva čime se stavlja u funkciju zaštite razvoja i promocije ugleda našeg grada.

U nastavku programa Splet popularnih kompoziocija izveo je Orkestar rudarske glazbe, a zatim je uslijedila Smotra folklora.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u