KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Zrinjski preko Kaknja do finala

15.09.2017. - Na turniru „Marijofil Džidić“ u Mostaru, Zrinjski je pobjedom nad Kaknjom ostvario plasman u finale, gdje čeka pobjednika između Cibone i Rogaške

Utakmicom između Zrinjskog i Kaknja, počeo je 9. Turnir „Marijofil Đidić“ u Mostaru, a kojeg je otvorio gradonačelnik Ljubo Bešlić. Gostima je poželio dobrodošlicu i da se utakmice odigraju u prijateljskom raspoloženju, nakon kojih takvo druženje treba biti i nastavljeno. Gradonačelnik Ljubić je govoreći o prvom predsjedniku HKK Zrinjskog, Marijofilu Ljubiću rekao da je to čovjek koji cijeli svoj život posvetio košarci.

Utakmica koja je otvorila turnir bila je potpuno u znaku domaćih košarkaša. Hrvoje Vlašić je na raspolaganju prvi puta za jednu pripremnu utakmicu imao na raspolaganju kompletnu momčad. Isto se odnosi i na gostujući tim jer je večeras prvi puta za Kakanj nastupio i Danilo Negovanović, koji je sa 14 poena bio i najefikasniji u našem timu. Istina deset poena je ubacio sa linije slobodnih bacanja, ali to govori o njegovim pokušajima i izglednim pozicijama koje je protivnik morao sankcionisati prekršajima.

Početak utakmice pripao je Kaknju. Tek u šestoj minuti Zrinjski je poenima crnogorskog internacionalca Marka Ljujića stigao do prvog vodstva 12:11.Prvi period je završio tricom Ivana Begića 27:19, nakon što je Adi Zahiragić neuspješniom solo dionicom čertvrtinu pokušao završiiti u korist Kaknja.Treba reći da je kraj prve, druge i treće četvrtineposlije greški kakanjskih košarkaša poentirao Zrinjski. Na kraju četvrtog perioda, efektno je poentirao, tricom Darko Talić, koji je večeras proveo na terenu 13 minuta, pogodio jednom ta tri i imao još jedan pokušaj za dva kojeg nije iskoristio.

Poluvrijeme je završilo prednošću Zrinjskog opet od osam razlike, jer je drugi period bio izjednačen 18:18.

Najvećom razlikom završio je treći period 21:10, tako da je Zrinjski u završnu četvrtinu ušao sa 19 poena prednosti.U ovom periodu, Kakanj je imao četiri minute bez poena, Pogodio je Merdanović za 55:39, a tom prilikom Ali Demić je imao težak pad leđimo o parket i do kraja utakmice više nije ulazio na teren.

Posljednji period je bilo deset minuta u kojem su i jedna i druga ekipa dosta griješile. Ostajele su bez lopti u izglednim prilikama i kontrama. Posebno se to odnosi na košarkaše Kaknja, koji su u ovom susretu djelovali dekoncentrisano i umorno.

Zrinjski Kakanj 78:62
(27:19,18:18, 21:10, 12:15)

ZRINJSKI:Ivan Kuzman, Mario Petrić, Ivan Miličević 1, Vedran Princ, Aleksandar Sokolović 13, Marko Šutalo 9, Ali Demić, Marko Ramljak, Ivan Begić 16, Torion Brummit 11, Marko Ljujić 7, Josip Golemac 3. Trener: Hrvoje Vlašić.
KAKANJ: Darko Talić 3, Ermin Dedić 4, Ernes Mešinović 6, Aldin Muflizović 4, Eldar Merdanović 2, Adi Zahiragić, Danilo Negovanović 14, Nebojša Pavlović 10, Željko Palavra 11, Igor Đuković 4, Nermin Buza 4, Benjamin Mašić. Trener Josip Pandža.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u