KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Zrinjski nemoćan u Kaknju

05.01.2020. - Utakmica 13. kola košarkaškog prvenstva BiH između Kaknja i Zrinjskog, pripala je domaćinu rezultatom 93:79


Prvih deset minuta igralo se dosta izjednačeno. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Domaći tim nije išao vanjski šut. Dok su gosti od pet pokušaja za tri poena iskoristili dva, a Kakanjci od pet pokušaja nisu ubacili nijedan.

Drugi period u ekipi Kaknja istakao se Haris Ćurevac, koji ustvari istim intenzitetom odigrao kompletno prvo poluvrijeme, upisavši 16 poena sa stpostotnim učinkom šuta. Od šest pokušaja za dva ubacio je svih šest, jednom bacao za tri i pogodio i imao je jedno slobodno bacanje koje je također realizovao. S druge strane, posebno u drugoj četvrtini, prednjačio je Stefan Glogovac, koji je u prvom poluvremenu bio najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena. Zanimljivost i rijetkost na našim utakmicama iz prvog poluvremena je izuzetna preciznost i jednog i drugog tima sa linije slobodnih bacanja. Zrinjski je od 19 pogodio 18 puta, a košarkaši Kaknja od 12 su ubacili 11 puta. U drugo poluvrijeme ekipa Benjamina Šabića ulazi sa problemima ličnih greški na centarskim pozicijama: Bašić (4), Buza (3), a trener Zrinjskog Neven Nikolić je imao dva igrača sa po četiri lične i to Roberta Soldu i Tihomira Vranješa.

Odličnu igru poslije „velikog odmora“ nastavili su i Stefan Glogovac kod Zrinjskog i Haris Ćurevac kod Kaknja. Po završetku bili su najefikasniji igrači utakmice. Prvi je ubacio 29, a drugi 26 poena. I jedan i drugi košarkaš za svoje timove u posljednjim prvenstvenim utakmicama imaju kontinuitet kvalitetnih igara.

Utakmica je odlučena u samoj završnici, kada su Adnan Arslanagić i Jovan Đorđević Marinković, u dva uzastopna napada pogodili trice za rezultate 84:73 i 87:75. Sve do tog trenutka, u posljednjoj četvrtini, Kakanjci su ostali bez realizacije i dugo su bili na samo dva ubačena poena. Na kraju, zadnji period je ipak završio u korist domaćih 16:13, a pobjedu je potvrdio efikasnom igrom i u odbrani i u napadu Refik Bašić.

KK Kakanj – HKK Zrinjski 93:79
(20:22, 30:24, 27:20, 16:13)

Dvorna KSC Kakanj. Utakmica 13. kola košarkaškog Prvenstva BiH. Gledalaca 350. Sudije: Ernad Karović, Saša Babić i Davorin Skenderija. Delegat: Dragan Ćazić.

KK Kakanj: Ermin Dedić 5, Adnan Arslanagić 15, Ernes Mešinović 4, Jovan Đorđević Marinković 15, Alen Aladin, Haris Ćurevac 26, Mirza Velić 7, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić, Nermin Buza 9, Refik Bašić 12, Faris Sikira. Trener: Benjamin Šabić, Asistent: Mirnes Ganić.

HKK Zrinjski: Robert Soldo 2, Aleksa Nikolić 9, Tihomir Vranješ 10, Krsto Bjelica 9, Deni Radak, Dragan Džajić, Stefan Glogovac 29, Ivan Zlomislić 1, Jure Gunjina 6, Omar Pajić, Aleksandar Danilović 13.Trener: Neven Nikolić. Asistent: Ivica Petrić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u