KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Zrinjski do pobjede u duelu sa Kakanjcima

02.02.2019. - Od samog početka pa sve do kraja domaći košarkaši ništa nisu prepuštali slučaju, tako da su zabilježili pobjedu rezultatom 100:71

velazrinjskiMirza Velić, najefikasniji kod Kaknja

Košarkaši Kaknja su sa dovoljno želje i motiva ušli u utakmicu sa favorizovanim „Plemićima“ i više od toga nisu mogli napraviti. Domaći tim i trener Hrvoje Vlašić ništa nisu prepuštali slučaju jer su veoma ozbiljno shvatili tim iz Kaknja, a pobjeda im je trebala i kako bi vratili samopouzdanje poslije teškog poraza u posljednjem nastupa u ABA 2 ligi. U tome su uspjeli jer takvu sigurnost i samopouzdanje posebno sa vanjskog šuta večeras su posebno pokazali Aleksandar Todorović i Marko Ramljak. Istina to se od njih očekuje u svakoj utakmici, a u ovoj nisu zakazali. I jedan i drugi su ubacili po 23 poena.

Ubjedljivo su domaći dobili prvih deset minuta (22:9) i već tada najavili da se zna koje „gazda“ u dvorani Bijeli Brijeg. U drugom periodu momci Benjamina Šabića su bili ravnopravan protivnik. Četvrtina je završila na razliku od jednog posjeda (25:23), ali prednost 13 razlike iz prvih deset minuta učinila je svoje pa se na poluvrijeme otišlo sa 15 poena prednosti za Zrinjski 47:32.

Domaći su na kraju uspjeli ubaciti 100 poena, a Kakanj se zaustavio na 71. Kada se sve sabere i oduzme, možda su Kakanjci mogli proći i sa manje poena razlike, ali objektivno razlika između ove dvije momčadi je potvrđena i ostvarenim rezultatom. Kvalitet koji posjeduje Zrinjski, još jedino ima Široki Brijeg i Spars. Zato ova utakmica za momke Benjamina Šabića samo je još jedno iskustvo više za bolje igre i osvajanje bodova kontra Vogošće i Bosne koji u naredna dva kola gostuju u Kaknju.

Trener Šabić je i u ovoj utakmici pružio šansu mladim igračima. Sead Delibašić se dobro snašao i za nešto više od dva minuta na terenu ubacio četiri poena, a igrao je i Damir Pirić. Kod Kaknja su Željko Palavra i Mirza Velić bili efikasniji opd ostalih i ubacili 14, odnosno 16 poena.

HKK Zrinjski- KK Kakanj
(22:9,25:23,24:18,29:21)

Utakmica 16. Kola košarkaškog prvenstva BiH. Sportska dvorana: Bijeli Brijeg. Gledalaca 300. Sudije: Ademir Zurapović, Hrvoje Čavar i Luka Brekalo. Opunomoćenik KS BiH: Medin Duškaj.

HKK Zrinjski: Marko Šutalo 8, Milan Lužaić 7, Karlo Zelenika, Omar Pajić, Aleksandar Sokolović 14, Josip Golemac, Aleksandar Todorović 23, Ivan Miličević 9, Marko Ljujić 14, Denis Milinović, Matej Perković 2, Marko Ramljak 23. Trener: Hrvoje Vlašić.Pomoćnik: Tihomir Mustapić.

KK Kakanj: Adnan Arslanagić 6, Ernes Mešinović 9, Aldin Muflizović 4, Ivan Begić 8, Haris Ćurevac 6, Mirza Velić 16, Sead Delibašić 4, Željko Palavra 14, Nermin Buza,Damir Pirić, Igor Josipović 4. Trener: Benjamin Šabić. Pomoćnici: Mirnes Ganić, Mirza Demir.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u