KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Značaj pčele za čovječanstvo

15.05.2018. - Slovensko udruženje građana “Jožef Špringer” Kakanj organizovalo i održalo Okrugli sto o temi “Značaj pčele za čovječanstvo – od cvijeta u vrtu do sigurnosti prehrane čovječanstva”

Povodom 20. maja – Svjetskog dana pčela, Slovensko udruženje građana “Jožef Špringer” Kakanj, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u BiH i Općinom Kakanj, organiziralo je 12. maja 2018. godine u Kaknju, u sali Općinskog vijeća, Okrugli sto o temi “Značaj pčele za čovječanstvo – od cvijeta u vrtu do sigurnosti prehrane čovječanstva”.

U okviru Okruglog stola upriličeno je predavanje profesorice Behije Dukić sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te prezentacije učenika Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj i Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” Kakanj.

Prisutnima u sali obratili su se Nj.E. Zorica Bukinac, ambasadorica Republike Slovenije u BiH, Davorka Drijenčić, predsjednica Slovenskog udruženja građana “Jožef Špringer” Kakanj, predstavnici Općine Kakanj, Izudin Neimarlija, predstavnik Tvornice cementa Kakanj, te predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja “KAP” Kakanj i udruženja koja okupljaju kakanjske pčelare.

Upriličena je i posjeta oglednom pčelinjaku Udruženja pčelara “Bagrem” Kakanj na lokalitetu Bare.

Press Općine Kakanj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u