KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Zlatni kadeti od ponedjeljka u Kaknju

11.05.2016. - Pandža odabrao 16 kandidata među kojima zbog ozljede nema Njegoša Sikiraša

jpandza

Nakon što su prošlog mjeseca imali testno okupljanje u Kaknju, koje je poslužilo Pandži i njegovim suradnicima da definiraju spisak igrača za pripreme,konačno je poznato 16 kandiadat koji će se u ponedjeljak 16.maja odazvati na završnicu priprema, koje će se također održati u Kaknju.

U okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Španiji, pored svakodnevnih treninga u dvorani KSC Kakanj, izabranici selektora Pandže odigrat će i dvije međunarodne utakmice protiv repreztentacija Egipta i Turske.

-Boravak u Kaknju moramo iskoristiti maksimalno jer nam je ovo prvo okupljanje. Želja nam je da se novi kandidati adaptiraju i budu ozbiljna konkurencija igračima koji su osvojili zlatnu medalju u Latviji i koji čine kostur tima za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se igra od 23 juna do 3. jula i koje će biti veoma zahtjevno i naporno. Vjerujem da će se svi pozvani kandidati javiti u ponedjeljak i da će ove pripreme biti dobra podloga za nove uspjehe. Trenirat ćemo dva puta dnevno, a kontrolne utakmice protiv reprentacija Egipta i Turske, koja je jedna od tri najbolje svjetske reprezentacije, bit će generalke uoči odlaska u Španiju, istakao je selektor Josip Pandža.

Potsjećamo, naša kadetska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Španiji igrat će u grupi D sa Južnom Korejom, Francuskom i Dominikanskom Republikom.

Na spisku selektora Pandže nalazi se 16 reprezentativaca na kojem nema Njegoša Sikiraša, što je, nema sumnje, veliki hendikep jer je ovaj talentirani košarkaš uz Džanana Musu bio najistaknutiji u kadetskoj selekciji koja se „okitila“ naslovom prvaka Evrope.

Reprezentativi koji će se pripremati u Kaknju:
Džanan Musa (Cedevita Zagreb), Lazar Mutić (Baloncesto Torrelodones Španija), Sani Čampara (Spars Sarajevo), Srđan Kočić (Spars Sarajevo), Semin Karić ( Spars Sarajevo), Vedran Mirković (Koš Sarajevo), Amar Barukčija (Koš Sarajevo), Emir Bačvić (Koš Sarajevo), Stefan Radosavljević (Igokea Aleksandrovac), Aljoša Janković (Igokea Aleksandrovac), Emir Čerkezović (Sloboda Tuzla), Drago Cvitanović (Brotnjo Čitluk), Miladin Vlačić (Budućnost Bijeljina), Adi Alikadić ( Radnički Goražde), Semin Burko (Čelik Zenica) i Denis Milinović (Busovača).

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u