KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Završni radovi na sanaciji klizišta Malješ

25.04.2017. - Dva voda Civilne zaštite i vatrogasci izvode akciju na uklanjanju zemljanog materijala, čime će se završiti radovi na sanaciji klizišta Malješ i steći uvjeti za povratak u svoje domove još četiri porodice

Danas u 9.00 sati počela je akcija uklanjanja zemljanog materijala iznad jedne od kuća čime će svi radovi biti okončani što znači da će se u svoje domove moći vratiti i preostale četiri porodice koje žive u tri stambena objekta.
Obzirom da se radi o nepristupačnom terenu, uklanjanje materijala će se izvršiti ručno. U akciji učestvuju pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te dva voda jedinice civilne zaštite opće namjene sa ukupno 30 građana Kaknja koje je angažovala Služba civilne zaštite.

Općinski štab civilne zaštite Kakanj kojim komanduje načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra jutros je održao sjednicu na kojoj su definirane završne aktivnosti na sanaciji posljedica klizišta “Malješ”. Nakon što je izvršena izgradnja zaštitnog zida u dužini od oko 60 metara i nakon što je izvršena odvodnja podzemnih voda iz šireg područja, vrši se uklanjanje zemljanog materijala iznad jedne od kuća.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u