KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Završena akcija-Opremimo školarca

03.09.2017. - Asocijacija mladih SDA Kakanj uspješno je okončala realizaciju projekta ''Opremimo školarca!'' . Projekat je trajao dva mjeseca, a rezultat projekta je školski pribor za 43 kakanjska učenika

skolska_oprema

U dvomjesečnom periodu, aktivisti Asocijacije mladih prikupljali su školski pribor i novčane priloge, te je sve na kraju iskorišteno za pripremu poklona za kakanjske školarce. Učenike koji su na poklon dobili školski pribor, odabrali su članovi Asocijacije mladih, a osnovni kriterij bio je slabija materijalna situacija. Aktivisti su se posebno trudili da poklone prilagode uzrastu djece, tako da su svi školarci dobili pribor shodno razredu koji pohađaju. Nakon pripreme poklona, aktivisti Asocijacije mladih SDA Kakanj posjetili su školarce i uručili im školski pribor, te im poželjeli uspješnu novu školsku godinu, čime je ovaj projekat uspješno završen.

''U projekat se uključio veliki broj naših članova i simpatizera i zahvaljujući njihovoj podršci rezultati projekta premašili su naša očekivanja. Cilj projekta je da porodicama sa slabijom materijalnom situacijom, a čija djeca idu u školu, olakšamo pripremu za novu školsku godinu i koliko-toliko pomognemo u obrazovanju njihove djece, i nadamo se da smo u tome uspjeli. U ime obradovane djece, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način podržali ovaj projekat. Radost i osmijesi obradovane djece pripadaju svima nama.'', kazala je predsjednica Asocijacije mladih SDA Kakanj, Dalila Marušić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u