KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Završen treći odbojkaški omladinski kup

14.04.2019. - Odbojkašice Bimal-Jedinstva iz Brčkog pobjednice trećeg omladinskog odbojkaškog kupa koji je održan u kakanjskoj sportskoj dvorani, a u organizaciji odbojkaškog kluba ''Arabi'' Kakanj i Općine Kakanj.

U organizaciji Općine Kakanj i odbojkaškog kluba ''Arabi'' iz Kaknja u nedjelju 14. aprila 2019. godine je u povodu Dana Općine Kakanj održan odbojkaški turnir ''Odbojkaške nade 2019'' u kadetskoj konkurenciji. Ovogodišnji turnir, treći po redu u organizaciji kakanjskog kluba ''Arabi'' okupio je ''kremu'' ženske odbojke u Bosni i Hercegovini, ekipe ''Jahorine'' Pale, ''Bimal-Jedinstva'' iz Brčkog i ženski odbojkaški klub ''Modriča''.

U polufinalnim mečevima igrali su ''Arabi'' i ''Jahorina'', dok je u drugom meču ''Bimal-Jedinstvo'' igralo protiv ''Modriče''. Ekipa sa Pala je rezulatom 2:1 savladala kakanjski ''Arabi''. Po setovim je bilo 25:19, 21:25 i 15:8. ''Bimal-Jedinstvo'' je ubjedljivo savladalo ''Modriču'' sa 2:0 (25:16 i 25:11).

U susretu za treće mjesto ekipa ''Arabi'' je bila bolja od ''Modriče'' sa 2:0 (25:22, 25:19), dok je ekipa ''Bimal-Jedinstva'' iz Brčkog osvojila turnir savladavši ''Jahorinu'' Pale rezultatom 2:1. Prvi set pripao je Brčankama rezultatom 25:14, dok su drugi set dobile odbojkašice Jahorine rezultatom 25:21. U odlučujućem trećem setu Bimal-Jedinstvo je slavilo sa 15:9 za prvo mjesto.

-Drago mi je da smo danas bili u prilici ugostiti naše sportske prijatelje iz Modriče, Brčkog i sa Pala. Ovo je uistinu bio praznik sporta u našem gradu. Sportska okupljanja ovog i sličnog tipa su prava prilika da mladi sportisti pokažu svoje znanje. Ekipa iz Brčkog je pokazala zavidan kvalitet, a nama je drago da smo na kraju upisali pobjedu protiv odlične ekipe Modriče, rekao je trener OK Arabi Kakanj Nermin Begić.

Turnir je zvanično otvorio općinski načelnik Aldin Šljivo, a predstavnik Općine Kakanj Samir Mušija je svim učenicima turnira dodijelio diplome, a tri prvoplasirane ekipe i pehare. Sportskim prijateljima iz Brčkog, Modriče i sa Pala su dodijeljeni i prigodni pokloni.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u