KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Zanimljiva košarkaška ćaskanja kod Općinskog načelnika

28.12.2015. - Na prijemu kod Općinskog načelnika, bili predsjednik,sekretar, trener i kapiten KK Kakanj

nermin_pandza

Na kraju godine, poslije četrnaest kola u košarkaškoj Ligi 12, KK Kakanj je na prvom mjestu. Tim povodom o košarci se razgovaralo kod Načelnika Općine. Bio je ovo prijem kojem su u ime Kluba, prisustvovali predsjednik Mevludin Delibašić, sekretar Samir Lušija, trener Josip Pandža i kapiten seniorskog tima Aldin Muflizović. Domaćin, općinski načelnik Nermin Mandra, čas je govori u svojstvu Načelnika, a čas kao jedna od bitnih karika u uspjehu ovog Kluba. Novinari su imali šta čuti i zapisati. Čitajte.

pandza_nufle

Prvo mjesto Kaknja veće iznenađenje nego zlato kadeta

Trener Košarkaškog kluba Kakanj, Josip Pandža, na ovom prijemu je govorio dosta nadahnuto ističući Kakanj kao sredinu u kojoj je lijepo raditi:
- Bogatstvo je biti sportaš u Kaknju. Osjećam se dijelom ovog grada zbog ljudi koji su me prihvatili i pokušavam na svaki način i svaki dan vratiti podršku koju imam oko sebe. Poslije četrnaest kola mi smo na prvom mjestu i ja bih povukao jednu paralelu. Mislim da je puno veće iznenađenje što je KK Kakanj na prvom mjestu, nego što je kadetska reprezentacija prvak Evrope. To je realno mišljenje. Ovi igrači toliko napreduju i toliko rastu da ni ja nisam siguran šta nam još mogu prirediti. Igraju iznad svakog mog očekivanja. Puno su napredovali u odnosu na početak priprema. Možda nas još iznenade pa da i ostanemo na prvom mjestu. Koliko god su moje želje za pobjedom lude toliko su igrači žedni i gladni uspjeha. Puno toga se odriču. Treniraju. Njih stavljam u prvi plan. Sve okolo, podrška Kluba, Uprave, sponzora, i općinskog načelnika koja je stvarno ogromna, i ljudski i finansijski, sve je to jedan mozaik pa smo mi na prvom mjestu. U Kaknju je lijepo živjeti i raditi. Hvala vam. I dalje ću se truditi da svaki dan opravdavam ono što nam pružate.

Kako je Općinski načelnik shvatio šta se dešava?

Općinski načelnik nije mogao poslije ovakvih riječi trenera Pandže da ne kaže kako je došlo do angažovanja ovog mladog košarkaškog stručnjaka iz Viteza. Evo šta je rekao:
- Kada smo razgovarali o novom treneru i kada je predsjednik Delibašić pomenuo Josipa kao prijedlog mi smo rekli da je mlad, kako će biti prihvaćen, kako će se nametnuti igračima... A što se tiče njegove stručnosti to smo vidjeli na prijateljskim utakmicama sa Vitezom. Imali smo renomiranog trenera Radomira Kisića. Imali smo kvalitetne igrače.Odigrasmo utakmicu - “smlati” nas Vitez ko pionire. Uzvratna utakmica u Kaknju. Opet Vitez bolji. Kako? Mi prva liga, oni druga liga, šta se tu dešava? Dovedemo Josipa u Kakanj i onda shvatim šta se dešavalo.

Iz našeg Kaknja možemo napraviti lijepu i veliku priču

Kapiten ekipe Aldin Muflizović je Općinskom načelniku poklonio košarkašku loptu sa potpisima trenera i igrača. Općinski načelnik je trenerima i igračima čestitao i uručio novčane nagrade. Evo šta je kapiten, koga od milja zovu Mufle, rekao:

- Ništa ne bi bilo tako kao jeste da nije bilo podrške koju smo imali i da nismo radili sa stručnjakom kakav je naš trener. Psihički i fizički podigao nas je na dobar nivo. Ključ uspjeha je timski duh kojeg je trener uzgajao, a mi ga njegovali. Uz jak trening, trud i napor, uz Vas i trehno strukturu stigli smo na vrh ljestvice.Bez toga ne bi bili tu gdje jesmo. Želimo tako nastaviti. Veće su nam ambicije. Želimo pokazati da se iz ovog grada iz naše male sredine može napraviti tako lijepa i velika priča.

Svake godine iskorak koje se može savladati

Mevludin Delibašić, predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj, zahvalio se Općinskom načelniku na podršci za koju je istako da nije prisutna samo sada već da traje desetak godina.
- Ta podrška se iz godine u godinu povećavala. Klub raste i sa tim rastom povećavaju se i troškovi. Bez te podrške sa sredstvima DSM-a i ostallih sponzora Klub ne bi bio tu gdje je sada, rekao je gospodin Delibašić.

mevle_nermin

Tokom današnjeg susreta čule su se i još neke ocjene, od kojih izdvajamo da je podrška sponzora iz godine u godinu sve veća. Klub je do sada bio vezan za pet-šest kakanjskih firmi koje su davale podršku zajedno sa Općinom i Kantonom. Sa posljednjim rezultatima KK Kakanj postaje marketinški interesantniji u širem okruženju.

Gospodin Delibašić je istakao da će Klub uz tu dodatnu finansijsku podršku povećavati svoje ambicije. Dižemo se desetak godina. Mislim da još nismo zreli za iskorak izvan postojećih takmičarskih okvira. Ono što je najbitnije, mi trošimo ono što imamo. Ne zadužujemo se i ne pravimo dugovanja. Svake godine pravimo iskorak, ali ne toliko veliki da ga ne možemo savladati. Naredne godine ljestvicu ćemo malo više podići, rekao je predsjednik Kluba, Mevludin Delibašić, završavajući obraćanje povodom prijema kod Općinskog načelnika.

Neustrašivi navijači - posebno iz Zenice i Viteza

Popravljaju se i uvjeti za rad i odigravanje utakmica. Prije par godina treniralo se u hladnoj dvorani, nije bilo grijanja. To više nije tako. Od ove sezone uređene su i svalačionice i to je dio ulaganja u rezultate košarkaškog kluba. Navijači su značajna karika u ovom uspjehu. Sa njima će se posebno raditi, rekao je sekretar Kluba Samir Lušija. Nisu zaboravljeni navijači iz Viteza i Zenice koji redovno putuju na sve utakmice Kaknja. I navijaju, tako što zauzmu centralno mjesto na tribini, čak i među domaćim navijačima na gostujućim utakmicama, i onda navijaju hrabro i neustrašivo kao da su u svojoj avliji. Posebno su pominjani sponzori i zahvalnost koju zaslužuju.

AdibZekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u