KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Zajedničkim snagama do Premijer lige

18.01.2017. - Rukometaši Kaknja sinoćnjim treningom i zvanično su započeli pripreme za drugi dio sezone u kojoj će pokušati zadržati čelnu poziciju i izboriti povratak u premijerligaško društvo

Ako je suditi po odzivu na prozivci, angažiranju kvalitetnih pojačanja i ambicioznošću nove Uprave na čelu sa predsjednikom Džemalom Bećirhodžićem, možemo slobodno konstatirati da nikad ranije početak priprema nije obilježen vedrijim ozračjem i s većom dozom optimizma.

novirukometasiNovi igrači s lijeva na desno stoje; Hajdarević, Lilić, Gušić, Agić, Damjanović i Kalamanda

Pored dvanaest igrača koji su jesenas ostvarili impozantne rezultate, prvom treningu, kojeg je vodio novi kondicijski trener, prof.Mirza Demir, prisustvovala su i šestorica novajlija: Eldin Hajdarević, Aleksandar Damjanović, Armin Gušić, Đole Kalamanda, Samir Lilić i posljednje pojačanje, lijevo krilo Amar Agić (12.9.1995.Jajce),koji je jesenas branio boje dobojske Sloge.
Igračima se na početku kratko obratio trener Nedžad Zaimović, koji je iznio okvirni plan priprema i objasnio šta očekuje od svakog pojedinca.

nedzad_prozivkaTrener: Nedžad Zaimović

-Red, rad i disciplina, moto je mog rada i onaj ko to ne može prihvatiti bit će odstranjen već nakon petodnevnih priprema u Makarskoj (23.do 28.januara,op.a). Pripreme će biti naporne i temeljite jer nas čeka naporna sezona i samo maksimalno spremni i motiviranani možemo ostvariti željeni cilj, kazao je trener Nedžad Zaimović.

dzemo_prozivkaPredsjednik Upravnog odbora Kluba, Džemal Bećirhodžić

Prigodnim riječima igračima i članovima stručnog štaba na prvom ovogodišnjem okupljanju obratio se i predsjednik Upravnog odbora kluba Džemal Bećirhodžić, poželjevši dobrodošlicu svima, posebno novim igračima.

-Za kratko vrijeme učinili smo mnogo na organizacionom i kadrovskom jačanju kluba.Cilj je Premijer liga i samo zajedničkim snagama možemo to postići. Uprava će učiniti sve da imate optimalne uvjete.Već smo osigurali potporu sponzora, a imamo i maksimalnu podršku Općinskog načelnika, što nam daje garancije da ćemo redovno izvršavati sve ugovorne obaveze i uspješno poslovati. Ja i moj zamjenik Semir Berbić stojimo Vam na raspolaganju , slobodno se obratite, sve ćemo zajednički raditi i djelovati .Od Vas tražimo da na svakoj utakmici date svoj maksimimum,a na derbijima u Kaknju protiv glavnih rivala Gračanice i Slobode Solane , kolokvijalno rečeno – morate ostaviti srce na parketu, jer te utakmice odlučuju o ulasku u Premijer ligu ,istakao je predsjednik Džemal Bećirhodžić.

Podsjetimo, nakon prvog dijela Prve lige Federacije BiH-Sjever, Kakanj i Gračanica dijele prvo mjesto sa istim brojem bodova (Kakanj ima bolju gol razliku,op.a), dok Sloboda Solana zauzima treće mjesto sa tri boda zaostatka.

Igrački kadar

Mevludin Čehajić, Samir Lilić(golmani), Edin Velispahić, Mario Grab, Admir Bjelopoljak, Amar Amitović, Hidajet Sužanj, Amer Denjo, Kerim Bašić, Milan Glumičić, Adi Đuhera, Selmin Zahirović, Admir Purić, Eldin Hajdarević, Aleksandar Damjanović, Armin Gušić, Đole Kalamanda i Amar Agić.

Mato Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u