KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Zaimović-Doveli smo ciljana pojačanja

28.09.2016. - Na premijernom nastupu u novoj sezoni protiv tešanjske Bosne TS, u ekipi Kaknja nastupila su sedmorica novih igrača, koji su pokazali da će predstavljati veliko osvježenje i pojačanje za kakanjskog prvoligaša

Ne pamtimo kada je vodstvo Rukometnog kluba Kakanj bilo aktivnije u jednom od prijelaznih rokova u posljednjih desetak godina. Angažirana su čak sedmorica novih igrača, koji će sigurno biti adekvatne zamjene Adnanu Fejzoviću, Kenanu Durakoviću, Adnanu Bevrnji, Edinu Velispahiću i Milošu Tešanoviću, koji su odmah po završetku minule sezone napustili redove kakanjskog prvoligaša.

Na prijedlog trenera Nedžada Zaimovića, vodstvo kluba dovelo je ciljana pojačanja. Riječ je o provjerenim igračima, koji su nastupali u jačim klubovima i imaju zavidnu reputaciju.
Golman Miodrag Čutura(4.1.1986) branio je boje tri premijerligaša;Prijedora,banjalučkog Borca i Gradačca i za njega se može reći da je uistinu veliko pojačanje.
Desni bek Mario Grab, također je nosio dres premijerligaških klubova Prijedora, Krajine iz Cazina i sarajevske Bosne. S obzirom da se radi o izrazitom ljevaku, njegovim dolaskom na najbolji način je riješen problem ove deficitarne pozicije.
Srednji bek Amer Denjo karijeru je počeo u mostarskom Veležu,a u redove Kaknja došao je iz prošlosezonskog premijerligaša Igmana (Ilidža) u kojem je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca.
Desno krilo Milan Glumičić prošao je čuvenu školu banjalučkog Borca i trebao bi biti udarna snaga novog, redizajniranog Kaknja.
Lijevo krilo Dragan Martinović igrao je za prvoligaša iz rodnog Teslića, te jednu sezonu u premijerligašu Lokomotivi iz Brčkog,iz koje je došao u Kakanj. Njegova alternacija bit će mladi Kerim Bašić,koji je stigao na posudbu iz RK Vogošće,viceprvaka BiH.
Pivot Adi Đuhera došao je iz sarajevske Bosne i on će uz mladog Amara Amitovića biti pravo rješenje za ovu zahtjevnu poziciju, koja odavno nije bila adekvatno popunjena.
Trener Nedžad Zaimović , nije želio da posebno ističe pojedince, ali ne krije da je izuzetno zadovoljan radom i odnosom svih novajlija,koji će uz iskusne bekove Admira Purića i Dinu Sabljakovića, te mlade snage, predstavljati jedan kvalitetan sastav,koji će sigurno igrati značajnu ulogu i ponovo konkurisati za prvo mjesto.

-Svi su stigli iz jačih klubova, imaju radne, da ne kažem profesionalne navike, posjeduju kvalitet, mnogi i potrebno premijerligaško iskustvo i puno će značiti našim mlađim igračima na koje također ozbiljno računam. Prije svega, kad je riječ o golmanu Mevludinu Čehajiću, beku Admiru Bjelopoljaku , desnom krilu Selminu Zahiroviću i šesnaestogodišnjem Amaru Amitoviću, koji će krajem idućeg mjeseca ići na pripreme kadetske selekcije Sjedinjenih Američkih Država,što je veliko priznanje i za naš klub,ali i za ovog izuzetno talentiranog mladića, koji ima sve predispozicije da se razvije u klasnog pivota, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u