KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Za košarkaše potpisao i Arslanagić

13.07.2018. - Adnan Arslanagić koji je posljednju sezonu igrao u Bosny Royal i imao odličnu završnicu u nastupima Lige 6 i ABA 2 lige, stavio je potpis na dvogodišnji ugovor sa KK Kakanj

adnanarslanagicAdnan Arslanagić, iz Bosne Royal u Kakanj.Potpis na dvije godine

Polako i sigurno, korak po korak, Uprava i stručni štab Košarkaškog kluba Kakanj slažu igrački roster za narednu sezonu.  Danas je potpis na dvogodišnji ugovor  stavio  plejmejker Adnan Arslanagić,  prošlosezonski igrač Bosne Royal.

Rođen je 26.08.1997. godine, a svoj raskošni talenat pokazao je upravo u prošlosezonskoj završnici Lige  za BH prvaka i ABA 2 lige. Iako mlad, odlično je vodio i razigravao iskusnije igrače Bosne, a često je pogađao i odlučujuće poene kada je rezultat  bio potpuno neizvjestan. Sasvim je sigurno, ako nije najperspektivniji, onda je jedan od najperspektivnijih  bosanskohercegovačkih plejmejkera. Nastupao je za sve omladinske selekcije Sparsa, a bio je i mladi reprezentataivac BiH. Prije Bosne Royal  igrao je dvije godine u SAD-u.

Podsjećamo, prije dva dana za KK Kakanj potpisao je Luka Jovanović (22), iz bijeljinskog Radnika, koji igra na poziciji beka i krila. I Jovanović i Arslanagić su mladi igrači te nije slučajno što se Upravni odbor i stručni štab opredjeljuje za igrače takvog profila. Pored mladosti, željni su dokazivanja i sportskih uspjeha, te je to već dovoljan znak da će igranje u Kaknju iskoristiti za najbolji timski i individuulani  rezultat. 

Sa ova dva igrača lista košarkaša koji će se priključiti košarkašima Kaknja još nije konačna.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u