KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Vranješ i Smajlović debituju protiv Igokee

06.09.2016. - Pored Vojina Svilara, Aldina Đelme i Harisa Ćurevca, na prijedlog trenera Josipa Pandže, vodstvo Košarkaškog kluba Kakanj angažiralo je i dva mlada igrača zaštićenog godišta, beka Tihomira Vranješa i centra Rijada Smajlovića

trening_kkkakanj

U novoj sezoni boje viceprvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Kaknja, branit će i dva mlada košarkaša, koji su zadovoljili kriterije trenera Josipa Pandže, na čiju preporuku je vodstvo kluba i angažiralo beka Tihomira Vranješa i centra Rijada Smajlovića.

Tihomir Vranješ (24.10.1995, 195 cm, Grude) zadnje dvije sezone igrao je za KK Široki, a još je nastupao za Posušje i Grude. Igra na poziciji šutera i krila.

Rijad Smajlović (12.8.1996., 204 cm, Sarajevo) dolazi iz KK Bošnjak iz Hadžića. Bio je reprezentativac U-18 selekcije BiH i trebao bi biti dostojna alternacija centru Obradu Tomiću.

-Vranješ i Smajlović su igrači zaštićenog godišta (do 21.godine) i na njima je da se pokušaju nametnuti i izboriti za minutažu. S nama su još od prvog dana priprema, vrijedno rade, imaju potencijal. Njihovim dolaskom definitivno smo zaključili roster za novu sezonu, istakao je trener Josip Pandža.

Istovremeno, redove Kaknja napustio je centar Nermin Buza koji je pristupio ekipi Bošnjaka iz Hadžića.

-Nermin Buza je veliki igrački i ljudski gubitak za našu sredinu, ali smo u ovom momentu procijenili da nam je roster preširok, te da će u Hadžićima dobiti veću minutažu i to je jedini razlog zbog čega smo se rastali, dodao je trener Pandža.

Sutra (srijeda) 07.09.2016. godine u Sportskoj dvorani Kakanj sa početkom u 18 sati naši košarkaši igraju drugu kontrolnu utakmicu. U goste im dolazi višestruki prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Igokee iz Aleksandrovca kod Laktaša.

Košarkaši Kaknja su prije sedam dana odigrali prvu kontrolnu utakmicu upravo sa Igokeom u kojoj su poraženi rezultatom 88 - 56. Treneri Josip Pandža i Dragan Bajić su definitivno kompletirali timove za novu sezonu i ljubitelji košarke u Kaknju prvi će na djelu vidjeti nove snage dva najjača bh. košarkaška kluba.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u