KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Vogošćani prejaki za rukometaše Kaknja

29.11.2017. - U zaostaloj utakmici devetog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Vogošće je savladala Kakanj rezultatom 33:26 u KSC Kakanj.

Evropske utakmice i gust raspored nisu umorili rukometaše Vogošće koji su bez većih problema savladali ekipu Kaknja u zaostaloj utakmici devetog kola rukometne Premijer lige BiH.

Kakanjci su držali priključak sa favorizovanim gostima do 10 minute susreta, da bi  gosti već u 18. minuti otišli na ''nedostižnih'' sedam golova prednosti. Ovu prednost je ekipa Senada Skopljaka zadržala do odmora i nakon prvih pola sata igre imala prednost od osam golova (9:17).

Ekipa Kaknja je mnogo bolje zaigrala u drugom poluvremenu, pa su čak i sedam minuta sačuvali svoju mrežu. Ipak na kraju je presudio kvalitet gostiju, ali i široka klupa budući da se čak 12 igrača Vogošće upisalo u listu streijalca, pa su gosti na kraju zasluženo slavili sa sedam golova razlike.

Alen Geko je vodio goste do pobjede sa 7 golova. Osmanhodžić je postigao 5, a Bosić 4 gola. Na golu su se istakli Haseljić sa 13 odbrana, ali i Hadžić sa 7.

U ekipi Kaknja najbolji je bio nedovoljno oporavljeni Admir Purić sa 9 golova. Sinanović i Zvekić su postigli po 3 gola, dok su svi ostali igrači u domaćoj ekipi u potpunosti podbacili osim golmana Lilića koji je i u ovom usretu ubilježio 14 odbrana.

-Teška utakmica. Ekipa jednostavno nema vjere u sebe. U momentu kada su moji igrači sačuvali gol čak sedam minuta onda su shvatili da mogu igrati protiv ovako jake ekipe. Ponovo smo zatajili u realizaciji, jer smo fulali desetak zicera, pa i nekoliko sedmeraca, pa je poraz bio neizbježan protiv ekipe koja zna kazniti svaku vašu grešku, rekao je trener rukometaša Kaknja, Nedžad Zaimović nakon susreta.

U narednom kolu Kakanjci će na gostovanje ekipi Slavije i ovo im je zasigurno najbitnija utakmica u ovoj polusezoni. Na drugoj strani derbi polusezone igrat će Vogošća i Izviđač.

RK KAKANJ – RK VOGOŠĆA 26:33 (9:17)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 70

RK KAKANJ: Lilić, Sinanović 3, Jovanović 2, Bevrnja 2, Bjelopoljak 2, Amitović 2, Purić 9, Živanić 2, Hadžić, Sužanj, Zvekić 3, Zaimović, Hasibović 1. Trener: Nedžad Zaimović.

RK VOGOŠĆA: Hadžić, Haseljić, Geko 7, Kreso 1, Rujanac 1, Korjenić 1, Zahirović, Pekić 3, Karamehmedović, Osmanhodžić 5, Bosić 4, Čorbo 1, Smailbegović 3, Jelačić 4, Kovač 1, Stevanović 2. Trener: Senad Skopljak.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u