KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Vlašić i Pandža o utakmici Zrinjski-Kakanj

03.10.2016. - Hrvoje Vlašić i Josip Pandža zadovoljni viđenim na parketu u još jednom pripremnom duelu Zrinjskog i Kaknja

Zrinjski i Kakanj su odigrali dvije pripremne utakmice, uoči početka novog prvenstvenog natjecanja. U Mostaru, na turniru “Marijofil Džidić”, Plemići su bili bolji, a u današnjem meču pobjeda je pripala Kakanjcima. Na kraju rezultat je glasio 82:79, a i jedan i drugi trener su zadovoljni viđenim. Treba reći da u momčadi iz Mostara nije bilo Vedrana Princa, dok kod domaćih zbog prehlade nije igrao Obrad Tomić. Evo šta su rekli treneri.

hrvoje_vlasic

Hrvoje Vlašić, trener Zrinjskog:
- Ovo je naša druga utakmica u pripremnom periodu. Obe su bile dobre utakmice s obzirom na kvalitet i intenzitet, puno trke i agresije.Večeras su se mogle vidjeti dvije dobre ekipe. Bilo je dobrih i loših faza i kod jednih i kod drugih.Uglavnom ovim provjerama možemo biti zadovoljni. Kakanj je odličan rival za ovakve utakmice. Vrlo ozbiljna ekipa za dolazeće prvenstvo.Mi imamo određenih problema. Nedostaje nam mirnoće, posebno u odsustvu Vedrana Princa, to je iskusan igrač sa puno utakmica.Sa njim bi smo smanjili neke crne rupe u koje upadamo.Sve u svemu zadovoljan sam ovom provjerom i želim sreću u prvenstvu kako svojoj ekipi tako i košarkašima Kaknja.

pandza_zrinjski

Josip Pandža, trener Kaknja:
- Iz jedne u drugu prijateljsku utakmicu uvijek imamo jednog novog igrača koje se izdvoji i bude posebno zapažen. Nismo dobro branili napade i igru Draška Kneževića.Dva su razloga. Mi nismo dobro stojali na terenu, a opet Knežević je toliko kvalitetan da se i teško braniti.Kada smo se mi odvojili, mislim da je upravo Knežević izgubio snagu i tada smo se dobro branili. Ovo je odlična provjera, jer je Zrinjski ozbiljan rival sa ozbiljnim namjerama.Puno ćemo izvući odgovora iz ove utakmice.Posvećujemo se daljnjem radu.Mi smo igrali bez Tomića pa i u napadu nismo odigrali nešto povezano.Zadovoljan sam.

A.ZEKIĆ/KakanjjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u