KakanjLive | Utorak, 18.05.2021. godine

Visoka pobjeda rukometaša Kaknja u Žepču

19.03.2017. - Rukometaši Kaknja uvjerljivo porazili domaćeg prvoligaša i nastavili pobjedonosni niz i „mrtvu“ trku s Gračanicom u borbi za naslov prvaka

rkkakanj_2017

Novom pobjedom rukometaši Kaknja zadržali lidersku poziciju

Nakon sigurne pobjede u Tešnju (40:27) na otvaranju proljetne sezone, rukometaši Kaknja i sa drugog gostovanja vratili su se s punim plijenom. U Žepču su nadigrali i uvjerljivo savladali domaćeg prvoligaša sa 17 golova razlike ( 44:27) i nastavili pobjedonosni niz i „mrtvu“ trku s Gračanicom u borbi za naslov prvaka.

Izabranici trenera Nedžada Zaimovića opravdali su ulogu favorita i demolirali Žepče. Već u prvom poluvremenu stekli su prednost od deset golova razlike i riješili sve dvojbe oko konačnog ishoda. Bila je to prilika da trener Zaimović u nastavku šansu pružili mladim snagama, od kojih su posebno pucački raspoloženi bili Kerim Bašić(6), Admir Bjelopoljak(5) i Selmin Zahirović(3), koji su se pridružili  nezadrživim i veoma efikasnim Admiru Puriću(10) i Amaru Agiću(8), koji su izrešetali mrežu vratara Markovića.

Interesantno je istaći da su se u listu strijelaca upisali svi igrači Kaknja, naravno, izuzev vratara Lilića i Čehajića , koji su također bili na visini zadatka.

U ekipi Žepča istakli su se Emir Bajraktarević sa osam pogodaka i Stjepan Jozinović , koji je sedam puta savladao Lilića i njegovog zamjenika Mevludina Čehajića.

Bila je ovo dvanaesta pobjeda  od ukupno 13 odigranih utakmica. U narednom kolu u Kaknju gostuje zenička ekipa Čelik Juniora i bodovni saldo sigurno će biti bogatiji za još tri nova boda.

-Odigrali smo još jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu u kojoj su moji igrači  pokazali da se nalaze u dobroj formi. Posebno raduje  realizaciju, ali i čvrsta i agresivna igra u odbrani.Šansu smo pružili svim igračima, nekim mlađima mnogo veću minutažu u odnosu na prethodne utakmice i zadovoljan sam njihovim pristupom i voljnim momentom, istakao je trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

Žepče-Kakanj 27:44 (12:22)

Sportska dvorana u Žepču. Gledalaca 300.Sudije: Haris  Hadžikadunić i Kemal Vidimlić(Zenica).Delegat: Mevludin Šabić(Gračanica).

ŽEPČE: Toni Marković, Babić, Ante Dragičević 4, Matijević 2, Zovko, Jukić 4, Jorgić, Stjepan Jozinović 7, Šimić, Đerek 1, Alen Marković, Emir Bajraktarević 8, Malbašić 1, Knezović, Marko Dragičević. Trener: Enver Bajraktarević.

KAKANJ: Lilić, Čehajić, Mehić 1, Grab 1, Bjelopoljak 5, Damjanović 2, Kalamanda  1, Denjo 1,Bašić 6, Glumičić 4, Đuhera 1, Gušić 2, Zahirović 3, Agić 7, Purić 10. Trener:Nedžad Zaimović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u