KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Visočka Bosna savladala Kakanj u komšijskom derbiju

19.05.2018. - U posljednjem kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u komšijskom derbiju koji je igran u Kaknju ekipa Bosne Centrotrans je savladala Kakanj rezultatom 44:34.

bosnacentrotranskakanj

Ekipa iz Visokog koja je u ovom susretu u Kaknju imala podršku oko 300 navijača je kontrolisala igru od samog početka i zasluženo slavila sa deset golova razlike. Već nakon pola sata igre bilo je jasno da će Bosna upisati uvjerljivu pobjedu budući da je prvo poluvrijeme pripalo Bosni Centrotrans rezultatom 23:11. U nastavku je Edhem Sirćo priliku za igru pružio svim rukometašima i Visočani su zasluženo slavili u komšijskom derbiju rezultatom 44:34.

Ekipu Bosne Centrotrans je do pobjede vodio Nedžad Imamagić sa 11 golova, dok je Emir Omanović postigao šest. Vrijedi istači kako se čak 12 igrača Bosne upisalo u listu strijelaca. U domaćoj ekipi Admir Bjelopoljak je postigao 11 golova, dok je Edin Cerić postigao sedam. Dobru utakmicu odigrali su i Enes Skopljak koji je postigao šest i Vanja Smiljanić koji je postigao pet golova.

Bosni je ovo bio dvanaesti trijumf u sezoni koju su završili na šestoj poziciji sa 38 bodova, dok je ekipa Kaknja sezonu završila na pretposljednjoj poziciji sa skromnih sedam bodova i uz ekipe sarajevske Bosne i Goražda napušta Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u