KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Više snijega u gradskom i brdsko planinskom području

20.04.2017. - Jutros je u Kaknju više snijega u odnosu na jučerašnji dan, a tako je i u visinskim predjelima

Kakanj je jutros, 20. aprila, osvanuo ponovo u snježnim padavinama, i vidno je više snijega u gradskom području.

Tokom proteklog jutra mehanizacija Trgošpeda i Vodokoma intervenirala je i još intervenira na svim pravcima iz domene redovnog zimskog održavanja puteva na području Kaknja. Izdati su i nalozi za angažiranje traktora po selima u cilju čišćenja saobraćajnica od snijega.

Nakon jučerašnjih 35 cm snijega, tokom protekle noći na Ponijerima je palo novih 40 cm snijega.

Zabilježili smo niz fotografija, kako to izgleda u gradu, a objavljujemo i vremnsku prognozu za danas i sutra.

Danas, 20.04.2017., oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Preko dana u nizinama će padati i kiša. U Bosni se očekuje između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini pretežno oblačno, a poslije podne smanjenje oblačnosti. Slabije padavine u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U petak, 21.04.2017., prije podne sa snijegom ili susnježicom. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.U noći na subotu smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u