KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Vidan napredak u radu RK Kakanj

30.03.2017. - Na trećoj sjednici Skupštine Rukometnog kluba Kakanj, koja je održana u srijedu 29.marta 2017.godine, usvojene promjene Statuta i izvještaj o radu Kluba u protekla četiri mjeseca

dzemalbecirhodzicDžemal Bećirhodžić, predsjednik Upravnog odbora RK Kakanj

Za nepuna četiri mjeseca odkako je izabrano novo rukovodstvo, u Rukometnom klubu Kakanj, ostvaren je evidentan napredak u svim segmentima i slobodno se može konstatirati da je Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Džemalom Bećirhodžićem ispunio sve planove i ciljeve.

Na trećoj sjednici Skupštine, delegati su usvojili izmjenu člana 31.Statuta kojim je, između ostalog, reguliran izbor lica ovlaštenih za zastupanje i predstavljanje udruženja. Odlučeno je da Udruženje Rukometni klub „Kakanj“ zastupaju član Upravnog odbora Fikret Kurtović, zamjenik predsjednika skupštine Semir Berbić i sekretar Safet Zaimović.

Također, usvojeni su izvještaji o radu prvog tima i selekcija mlađih kategorija i ženske ekipe u protekla četiri mjeseca, koje su podnijeli treneri Nedžad Zaimović i Amir Hadrović. Istaknuto je zadovoljstvo uspjesima prvog tima koji je sve dosadašnje utakmice riješio u svoju korist i nalazi se na dobrom putu da zadrži vodeću poziciju i izbori povratak u premijerligaško društvo.

Zavidne rezultate ostvarila je i ekipa 2004.godišta i mlađih, koja se takmiči u Ligi koju sačinjavaju klubovi i Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona.

U svom kraćem izlaganju, predsjednik Upravnog odbora Džemal Bećirhodžić, posebno je naglasio značajnu pomoć Općine Kakanj i Tvornice cementa, kao glavnih sponzora, te pomoći od TE i BH Telecoma, pa čak nekih firmi izvan Kaknja, čime su na vrijeme servisirane sve obaveze prema igračima i Savezu(kotizacija takmičenja i članarina,op.a), osigurani optimalni uvjeti za treniranje i takmičenje, te sukcesivno isplaćivanje naslijeđenih dugovanja iz prethodnog perioda.

Na prijedlog predsjednika Bećirhodžića, odlučeno je da ženska ekipa, koja djeluje kao sekcija ovog Kluba, ne prihvati prijedlog Srednjobosanskog kantona za učešće u Ligi koju žele formirati mimo Rukometnog saveza BiH. Ženskoj sekciji će se i dalje osigurati termini za treninge u Sali OŠ Mula Mustafa Bašeskija i odigravanje prijateljskih utakmica, a kad se steknu uvjeti za uključenje u ligaško natjecanje u okviru RSBiH, Klub će tek tada donijeti konačnu odluku.

Prihvaćen je prijedlog domaćinstva turnira Mlade nade, koji će se održati početkom mjeseca maja pod pokroviteljstvom BH Telecoma.

Delegati Skupštine pohvalili su rad Upravnog odbora, koji je u kratkom periodu ostvario zapažene rezultate i najavio renesansu kakanjskog rukometa i koji svojim transparentnim radom može služiti za primjer ostalim klubovima.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u