KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Veliko pojačanje za ekipu Josipa Pandže

18.10.2017. - Košarkaši klub Kakanj dobio je ogromno pojačanje pred duel sa sarajevskom Bosnom Royal u okviru drugog kola bh košaraškog prvenstva. Josip Pandža je u svoj tim doveo 210 cm visokog Milivoja Božovića koji iza sebe ima respektabilnu karijeru, a posljednju sezonu je proveo u Maroku u ekipi Chabab Rif Al Hoceima.

MIlivoje Bozovic desno

Ovaj 210 cm visoki igrač koji kvalitetno može da pokrije pozicije četiri i pet svoju igračku karijeu je započeo u klubu Kasta 2002. godine, a potom je od 2003. do 2005. igrao u ekipi Lavovi 063 iz Beograda, nakon čega prelazi u Avalu Ada Beograd u sezoni 2005/2006. Kratak period proveo je u ekipi Mega Ishrane, nakon čega je najveći trag ostavio u ekipi Hemofarma iz Vršca u kojem je igrao od 2007. do 2011. godine. U sezoni 2011/2012 nastupa je za Budućnost iz Podgorice i za italijanski Sant' Antimo u kojem je upisao šest nastupa, a potom je dvije sezone odigrao u ekipi Borca iz Čačka u kojem je bio na prosjeku preko 10 poena i 7 skokova po susretu. Nakon Borca nastupao je u rumunskoj CSU Craiovi u kojoj je u prosjeku bilježio preko 8 poena po susretu uz osam skokova. U sezoni 2016/2017 igrao je u marokanskoj ekipi Chabab Rif Al Hoceima sa kojom je nakon regularnog toka prvenstva osvojio prvo mjesto, dok je u doigravanju došao do polufinala. U ekipu Kaknja dolazi kao slobodan igrač.

Bogato igračko iskustvo Božovića u Aba ligi, ligama Rumunije, Italije i Maroka će svakako pomoći Kakanjcima koji nakon odlaska Obrada Tomića u Partizan nisu pronašli adekvatnu zamjenu pod košem. Vjerujemo kako će dovođenje Božovića biti pun pogodak za ratničku ekipu Josipa Pandže.

-Milivoje Božović je igrač koji ima respektabilnu karijeru iza sebe. Nadam se da će se što prije uklopiti u naš sistem igre i biti pravo pojačanje. Trebat će svakako neko vrijeme prilagodbe i popravljanja fizičke spreme da pokaže sav svoj kvalitet i bude od koristi timu, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Svoj debi Božović će imati već u drugom kolo protiv ekipe Bosne Royal u Sarajevu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u