KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Važna pobjeda košarkaša Kaknja

15.12.2019. - U desetom kolu košarkaškog prvenstva BiH, ekipa Kaknja je potpuno zasluženo došla do bodova u igri sa kvalitetnim timom iz Bratunca


Košarkaši Bratunca su bolje otvorili utakmicu. Dobili su prvi period sa sedam poena razlike (19:26), Kakanjci su tek u 17. minuti uspjeli doći do prvog vodstva (36:35). Moglo bi se reći, da nijedna ni druga ekipa u prvom poluvremenu nisu igrale sa očekivanom energijom. Kakanj je strpljivo i mirno gradio igru nedozvolivši nijednog trenutka da se u njihove redove uvuče nemir i panika zbog konstantne prednosti koju je imao Bratunac. Nešto dinamičniji i efikasniji ulazak u drugu četvrtinu, kada je napravljena serija od 6:0, je pokazao da domaći tim može puno bolje i konkretnije u odnosu na sami početak susreta. U finišu drugog perioda to su i potvrdili. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Kakanjaca (46:45) , a zahvaljujući Mladenu Pantiću koji je sa zvukom sirene pogodio šut za tri poena.

U nastavku, sve do kraja trećeg perioda izjednačena igra, u kojoj je četiri puta rezultat bio nerješen (49:49, 51:51, 60:60 i 62:62), a onda u završnici četvrtine puno bolja tranzicija i kontra gostiju, pri čemu se posebno istakao Nikola Gajić. Najatraktivniji potez večerašnje košarkaške predstave u Kaknju dogodio se u 25.minuti utakmice kada je Refik Bašić, na asistenciju Arslanagića, s vrha reketa dvokorakom zakucao za 60:56. Naredno, Bašićevo zakucavenje, bilo je na asistenciju Ćurevca za rezultat 80:76. Bilo je to u drugom djelu četvrtog perioda u kojem su Kakanjci odlično odigrali odbranu „jedan na jedan“ i na taj način izbacili Bratunčane iz ritma kojim su igrali od samog početka i često držali sve u svojim rukama.

Završnica je donijela, i na jednoj i na drugoj strani, više grešaka uslijed brzopletosti, pri čemu su bolju iskorištenost imali Kakanjci. Ustvari stečenu prednost domaćeg tima od sedam poena razlike (84:77) gosti nisu mogli neutralizirati, mada su imali zadnji napad i dva šuta Pilčevića za tri poena kod rezultata 86:83.

Izuzetno važna pobjeda Kaknja i sada je tim Benjamina Šabića na omjeru od pet pobjeda i pet poraza. Slijede dva gostovanja (Sloboda i Čapljina), tako da je ova pobjeda došla u pravom trenutku.

KK Kakanj – KK Bratunac TRB 86:83
(19:26, 27:19, 19:25, 21:13)

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 500. Utakmica desetog kola košarkaškog prvenstva BiH. Sudije: Vladimir Marić (Čapljina), Tomislav Stapić (Mostar), Tarik Nikšić (Sarajevo). Delegat: Boro Sesar.
KK Kakanj: Ermin Dedić 19, Adnan Arslanagić 17, Ernes Mešinović 5, Jovan Đorđević Marinković 8, Anes Podojak, Haris Ćurevac 17, Mirza Velić 8, Damir Pirić, Mirsad Pilavdžić 2, Nermin Buza 2, Refik Bašić 8, Bartol Lučić. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK Bratunac TRB: Malik Hluchoweckyj 3, Nikola Gajić 20, Radenko Pilčević 9, Goran Vučičević 4, Miloš Šarenac, Brian Long, Dejan Ćup 17, Ivan Jokić, Damarkco Foster 10, Mladen Pantić 16, Mladen Milošević, Nemanja Pavlović 4. Trener: Ognjen Radić, asistent Miloš Deurić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u