KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Utakmica sa Vogošćom je borba za Ligu prvaka

08.02.2019. - Ova bi utakmica mogla odlučivati u šestom učesniku Lige za prvaka i to je veliki motiv za igrače ali i magnet za kaknjsku košarkašku publiku

benjaminsabicsirokiBenjamin Šabić

Košarkaški Klub “Kakanj” u subotu 09.02.2019. godine igra utakmicu 18. kola Prvenstva BiH. Poslije 19. Januara ovo je prva domaća utakmica, jer su košarkaši Kaknja prethodno gostovali kod Sparsa, Gradine i Zrinjskog.Koliko su igrači željni igre pred domaćom publikom toliko su i navijači željni novih majstorija i koševa svakog igrača, od Adnana Arslanagića do Igora Josipovića.

tabelakos

Tabela/Vogošća ima utakmicu manje, treba  igrati sa Zrinjskim

Za ovu utakmicu u Klubu kažu i da je derbi kola jer najvjerovatnije odlučuje o šestom mjestu na tabeli, što ne samo da znači plasman u Ligu za prvaka, već i izbjegavanje igranja u Ligi za opstanak. Značaja utamice svjesni su u oba stručna tabora i sasvim je sigurno da će i jedni i drugi uložiti i puno znanja i puno energije u pobjedu. Vjerujemo da će na kraju uspješniji biti domaći tim, a evo šta pred utakmicu kaže trener Kaknjaca, Benjamin Šabić:

- Ovo je utakmica sa najviše uloga u dosadašnjem dijelu prvenstva. Bliži se kraj i poslije Vogošćeostaje još pet kola, a u jednom od njihsmo slobodni. Sudeći po trenutnom stanju na tabeli mi ili Vogošča možemo biti šesti putnik u Ligu za prvaka. Ovaj meč možda može razriješiti ovu dilemu. U prvoj polusezoni pretrpjeli smo težak poraz u Vogošći (85:75) i dosta iz njega naučili. Dobro smo se spremili i očekujemo ga sa velikim nestrpljenjem, pogotovo što smo posljednje tri utakmice igrali na gostujućem terenu i zaželili smo se nastupa pred našom publikom. Nadam se da nam neće uskratiti uobičajenu podršku i da će nam i ovaj puta biti naš vjetar u leđa.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u