KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Uspješan start odbojkaša Kaknja

06.10.2018. - U premijernom nastupu, na gostovanju u Bijeljini, izabranici trenera Almira Aganovića „pregazili“ ekipu Radnika i slavili sa maksimalnim rezultat (3:0)

okkakanj1819Odbojkaši Kakanja  za novu sezonu 2018/2019

Odbojkaši Kaknja odlično su otvorili novu prvenstvenu sezonu u kojoj su ušli s velikim ambicijama.Na teškom gostovanju, kod prošlosezonskog viceprvaka, izabranici trenera Aganovića ostvarili su uvjerljivu pobjedu. Do trijumfa su stigli za samo 66 minuta i to najbolje pokazuje njihovu superiornost. Domaći su samo u prvom setu pružili nešto jači otpor(20:25), dok su u preostala dva seta pali bez ispaljenog metka. U drugom setu su osvojili 14 poena,a u trećem samo devet(9) !
Igrači Radnika jednostavno nisu imali rješenja da zaustavi razigrane igrače Kaknja, koji su ovaj dvoboj shvatili ozbiljno, odgovorno i pokazali da su spremno dočekali prvenstveni start.U ekipi Kaknja debitirali su Brodlić, Milovanović i Filipaš, koji su ostavili solidan utisak i sigurno će podići kvalitet igre i opravdati angažman.

-Presudio je naš kvalitet, naša dobra igra, odličan servis i mirna realizacija, što me posebno raduje. Moji igrači su ispoljili ozbiljan pristup, maksimalnu odgovornost i zalaganje. Istina, Radnik je bio oslabljen jer dva nova igrača nisu imala pravo nastupa i to nam je svakako olakšalo posao, kaže Almir Aganović, trener odbojkaša Kaknja.

Radnik-Kakanj 78 0:3

Sportska dvorana Filip Višnjić u Bijeljini., Gledalaca 300.Sudije: Adnan Kološ (Sarajevo) i Dijana Vidović(Modriča). Prvenstvena utakmica Premijer lige za muškarce.Radnik – Kakanj 78 0:3, po setovima 20:25, 14:25, 9:25.

RADNIK:Vuković, Balaban, Đurić, Perišić, Savić, Tuzlančić, Vasić, Drljić, Čulibrk, Manojlović, Janjić, Miličević.Trener:Ilija Toholj.
KAKANJ 78: Begić, Brodlić, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Fazlić, Ružić, Zenović, Fejzović, Vehab, Filipaš, Mustafić. Trener: Almir Aganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u