KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Uspjeh kadetkinja ŽOK Kakanj

23.12.2018. - U organizaciji ŽOK Kakanj i KSC Kakanj u Sportskoj dvorani održano je Regionalno kadetsko takmičenje u ženskoj konkurenciji Grupe A2. Pobjedama protiv ekipa OK“Breza 1934“ i OK „Maglaj“ identičnim rezultatima (2:0), kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj osvojile prvo mjesto i izborile plasman na završnicu Federalnog prvenstva

Kadetkinje ŽOK Kakanj

Na Regionalnom kadetskom takmičenju Grupe A2 učestvovale su tri ekipe; ŽOK Kakanj, OK“Maglaj“ i OK“Breza 1934“, dok se ekipa Gračanice nije pojavila na turniru. Utakmice su se igrale u dva dobijena seta. Najviše uspjeha imale su kadetkinje ŽOK Kakanj koje su obe utakmice riješile u svoju korist s rezultatima 2:0 i više nego zasluženo osvojile prvo mjesto i izborile plasman na završnicu Federalnog prvenstva.

Trener kadetske ekipe Kaknja Arnes Šabeta koristio je usluge ovih 12 igračica;Ema Jašarspahić, Hena Bjelopoljak, Ena Neimarlija, Nejra Selimović , Ajna Čobo,  Sara Alajbegović, Sajra Čaluk, Selma Trako, Amna Neimarlija, Lamija Bašić, Lejla Goralija i Ajna Hadrović.

Rezultati utakmica

ŽOK Kakanj – OK „Breza 1934“ 2:0, ŽOK Kakanj-OK“Maglaj“ 2:0 i OK Maglaj-OK „Breza 1934“ 2:0.

Plasman ekipa: 1. ŽOK Kakanj, 2. OK Maglaj, 3. OK „Breza 1934“(Breza).

Turnir je pratio i trener prvog tima ŽOK Kakanj, Salih Fazlić, koji je zadovoljan igrom kadetkinja,od kojih je većina stekla status prvotimkinja i minule sezone s dosta uspjeha nastupala u prvenstvenim utakmicama prvog tima.

-Čestitam našim igračicama i treneru Arnesu Šabeti.Raduje me ozbiljan pristup igračica i dobra igra, kao i plasman na završnicu Federalnog prvenstva, koji će u svakom slučaju dobro doći našim kadetkinjama da potvrde svoj kvalitet i steknu još više iskustva, koje im je potrebno jer većina njih nastupa u prvom timu, istakao je trener Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj Salih Fazlić, koji velike nade polaže o ovu izuzetno talentiranu generaciju.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u