KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Upoznavanje najmlađih sa dijabetisom

14.11.2017. - Interaktivno i edukativno danas su u prostorijama Kulturno sportskog centra Svjetski dan borbe protv dijabetesa obilježili učenici OŠ“Hamdija Kreševljaković“ i OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“

DIJABETES1

Učinjeno je to u opkviru programa pod nazivom „Zajedno smo jači“ u organizaiji Općine Kakanj, JU Kulturno sportski centar Kakanj i World Vision-a i u saradnji sa saradnji sa Domomom zdravlja Kakanj, Udruženjem građana „Slatki život“.

Cilj izvedenog programa „Zajedno smo jači“ bio je da se zajedničkim snagama ukaže na značaj podizanja svijesti o problemu bolesti dijabetesa kod djece, te da se ukaže na karakteristike, uzročnike i pravilno liječenje jedne od najčešćih oboljena širom svijeta.

DIJABETES3

Gost predavač bila je doktorica iz Doma zdravlja Amela Lagumdžija-Žiga. Aktivno učešće su uzeli učenici-predstavnci Vijeća učenika OŠ“Hamdija Kreševljaković“ i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. Učenici su postavljali pitanja i razgovarali sa doktoricom, a potom će o pomenutoj temi razgovarati na času odjeljenske zajednice sa svojim razrednicima, učiteljima i drugarima iz razreda.

Nakon predavanje doktorice Lagumdžija-Žiga, polaznici iz Škole glume JU KSC Kakanj su izveli performans u sklopu kojeg se prikazuju neki od simptoma bolesti dijebetesa.

KakanjLive/JU KSC

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u