KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Učenici iz Kaknja na rođendanu Zemaljskog muzeja BiH

01.02.2017. - Stotinu kakanjskih učenika je imalo priliku vidjeti izlaganje originala Sarajevske hagade

kakanjci_stecakUčenici iz Kaknja u bašti Zemaljskog muzeja ispred originalnog Zgošćanskog stećka - sljemenjaka

Kao što je poznato 1. februara ove godine Zemaljski muzej BiH obilježava svoju 129. godišnjicu. Tim povodom uposlenici Muzeja su za posjetitelje pripremili raznovrstan i bogat program namijenjen svim generacijama.

Zemaljski muzej BiH u srijedu je bio otvoren od 10 sati do ponoći, a ulaz je bio besplatan za sve događaje. Učenici brojnih škola iz naše zemlje bili su u prilici vidjeti razne eksponate koji su izloženi u muzeju.

Iz Kaknja je 100 učenika sa svojim nastavnicima i učiteljima i to iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Hamdija Kreševljaković“ posjetilo muzej u Sarajevu. Posebno je bila zanimljiva radionica za djecu pod nazivom „Mozaik“ Odjeljenja za arheologiju i radinoca u zgradi Odjeljenja prirodnih nauka.

Učenici i posjetitelji su bili u prilici vidjeti izlaganje originala Sarajevske hagade u zgradi Odjeljenja za arheologiju, te prisustvovati otvaranju izložbe „Karanfile, cvijeće moje“, autorice mr. Berine Bečić u Centru za zdravo starenje Općine Centar.

Ovogodišnji Dan za muzej podržali su NLB Banka, Tvornica cementa Kakanj, DSC, kao i UNESCO, Ambasada Republike Francuske u Bosni i Hercegovini i Francuski institut u BiH.

A.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u