KakanjLive | Nedjelja, 20.06.2021. godine

Ubjedljiva pobjeda košarkaša Kaknja

16.12.2017. - Utakmica u kojoj su košarkaši Kaknja odigrali drugu i posljednju četvrtinu na izuzetno visokom nivoum potpunop odgovorno i sifgurno, što je i rezultiralo velikim brojem poena poslije čega najzadovoljnija bila publika

Uoči samog pšočetka utakmice oficijelni spiker je pozvao publiku da pozdravi košarkaša Radnika Pavla Boljkovca koji je trenutno povrijeđen, a pretprošle sezone je veoma uspješno nastupao u redovima Kaknja. Aplauz podrške za Pavla bio je dugotrajan i grmoglasan. Zatim je počeo prvi period igre u kojem su gosti iz Bjeljine poveli sa 0:7, i uglavnom su održavali ovu prednost da bi poslije deset minuta imali i deset poena razlike 16:26. Otvaranje utakmice je pokazalo da Radnik ima dobru ekipu, i da bez obzira što su u Kakanj stigli sa deset igrača mogu napraviti i dobar rezultat.

Međutim, druga četvrtina je pokazala svu raskoš, energiju, odgovornost i profesionalizam kojeg ima ekipa Jospa Pandže. Kao da je na parketu bila potpuno druga ekipa. Na kraju prvog poluvremena Kakanj je imao prednost od šest poena razlika. Ekipa je od minus deset, uspjela napraviti plus šest 47:41. U drugom periodu Kakanj je napravio prednost od 16 poena.

Kako je utakmica odmicala prema kraju prednost domaćeg tima se povećavala. U trećem periodu bilježimo i tricašku seriju koju su napravili Talić, Dedić dva puta i Negovanović.Sa ovim penima Kakanj je napravio rezultat 72:58. Koliko god to izgledalo premoćna, Radnik je i dalje pokazivao želju, ozbiljno prijetio, a posebno su to pokazivali Dejan Kokoruš, Luka Jovanović, Filip Kaluđerović i Nemanja Pavlović.

Razigranost i borbenost domaćih košarkaša do izražaja je došla i u posljednjem periodu, kada su Kakanjci ubacili 33 poena. Tricaški je ponovo bio raspoložen Ermin Dedić, ubacivši dva puta po tri poena, a priključili su mu se kapiten Muflizović i Milivoje Božović koji je imao fantastičan učinak od 27 poena, 14 skokova i dvije asistencije.

KK Kakanj – KK Radnik 105:80
(16:26, 31:15, 25:19, 33:20)

Utakmica desetog kola košarkaškog prvenstva BiH, Liga 11. Sportska dvorana Kulturno sportskog centra Kakanj u Kaknju. Gledalaca 800. Prvi sudija: Haris Bijedić (Sarajevo). Sudija 1: Nermin Nikšić (Sarajevo). Sudija 2:Hasan Bajgorić (Zenica). Delegat/komesar: Medin Duškaj (Sarajevo).
KK Kakanj: Ermin Dedić 18, Darko Talić 17 , Ernes Mešinović 2 , Aldin Muflizović 15, Eldar Merdanović 4, Adi Zahiragić 3, Danilo Negovanović 11, Nebojša Pavlović 1, Zlatan Tepić, Adam Mirković 5, Milivoje Božović 27, Nermin Buza 2.Trener: Josip Pandža. Pomoćni treneri: Benjamin Šabić, Mirnes Ganić i Mirza Demir.
KK RADNIK BN: Aleksandar Popadić, Vladan Sandić, Damjan Milošević 5 , Milenko Tejić, Dejan Kokoruš 20, Luka Jovanović 16, Filip Kaluđerović 18, Nemanja Pavlović 16, Danilo Tomić, Stevan Milošev 5, Trener: B. Vićentić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u