KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Ubjedljiva igračka i navijačka pobjeda u Vogošći

05.11.2017. - Košarkaši i njihovi navijači u Vogošći su ubjedljivom razlikom i velikom podrškom, djelujući kao jedan tim, zajedno osvojili novu drugu prvenstvenu pobjedu

kk_kakanj_tim

Tri perioda utakmice u Vogošći dobili su naši košarkaši, dok je samo jedna, druga četvrtina, pripala domaćim košarkašima. Počelo je dobrim odbranama, ali i promašajima, koji su ipak rezultat pritiska i sa jedne i sa druge strane, tako da je prvi period završio sa malo koševa, ali sa sedam razlike za Kakanj (10:17).Od trenutka kada je Kakanj poveo (2:3) do kraja četvrtine nije ispuštao prednost. Od 17 poena, Željko Palavra je u prvih deset minuta ubacio 11 poena i držao Kakanj u rezultatskoj prednosti. Preostalih šest poena u prvoj četvrtini ubacili su Eldar Merdanović (4) i Adi Zahiragić (2).

Drugi period pripao je igračima Vogošće (22:16). Igrala se 18. minuta prvog poluvremena kada su domaći neutralisali prednost Kaknja i stigli do rezultata 27:27.Izjednačujuće poene postigao je Koron Reed, koji je najbolji utisak ostavio na otvaranju utakmice jer je prvih šest poena za Vogošću bilo njegovo djelo. U nastavku utakmice odbrana Kaknja našla je lijek za ovog Amerikanca i uspjela ga neutralisati. Poluvrijeme je završilo samo sa jednim poenom prednosti za Kakanj (32:33)

Košarkaši Kaknja su dominirali u trećem i odlučujućem periodu ove utakmice. Skoro dvostruka prednost na kraju druge četvrtine (14:27). U ovom periodu Kakanj je napravio i seriju od 0:10. Vogošća je vodila 37:35, a onda u naredne tri minute i 47 sekundi Vogošćani nisu ubacili nijedan poen, dok su na drugoj strani pogađali Darko Talić četiri poena, a Palavra, Dedić i Božović po dva poena i odveli svoju ekipu na 37:45. Međutim tek poslije toga dolazi do kulminacije u igri košarkaša Kaknja jer Ermin Dedić i Darko Talić ubacuju po dvije trice, tako da je treći period završio ubjedljivo 13:27 za Kakanj. U završnu četvrtinu ušlo se sa ukupnim rezultatom 45:60.

Navijačko finale na kraju utakmice uljepšao je mladi košrkaš Kaknja Damir Pirić. Josip Pandža je 80 sekundi do isteka utakmice na parket ubacio ovog „dječaka“ sa brojem 13 na leđima i pokazat će se da je to Pirićev sretan broj. Na asistenciju Darka Talića, Pirić tačno minutu do kraja ubacuje svoje debitantske poene u seniorskom timu i povećava prednost Kaknja na 56:78. U narednom napadu, promašio je Dinko Peljto, skočio je Talić, uzeo loptu, koja se brzom tranzicijom na poziciji za tri poena našla u rukama Pirića, koji sigurno, bez dileme šta će uraditi, postiže tricu, svojih pet poena, a u tom trenutku tek je bio 44 sekunde na terenu. Kakanjski kraljevi su tako, na ovoj utakmici dobili svoga princa.

Oduševljenje navijača na kraju utakmice kuliminiralo je uzvikivanjem imena mlađahnog Damira Pirića, da bi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka gromoglasno odzvanjalo dvoranom ime najuspješnijeg reprezentativnog košarkaškog trenera u BiH Josipa Pandže, koji je ovako prokomentarisao utakmicu:
- U prvom dijelu smo ušli u pogrešan ritam, koji je više odgovarao Vogošći. Oni su to iskoristili, pružili jak otpor i na odmor smo otišli s minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu odbrambeno smo odlično funkcionirali, uspješno zaustavili Tuljkovića, Peljtu i Maksimovića, kontranapadima dolazili u završnicu, pogađali u važnim situacijama i na vrijeme osigurali pobjedu, koja nam mnogo znači uoči teškog susreta sa zahuktalom Slobodom koja igra najbolju košarku u Ligi. Moram istaći i veliku podršku naših navijača, koji su organizirano došli u Vogošću i svojim briljantnim navijanje umnogome doprinijeli našoj solidnoj igri i zasluženoj pobjedi. U svakom slučaju, zadovoljan sam, ali možemo biti još bolji i na tome ćemo raditi.

Vogošća – Kakanj 57:81
(10:17, 22:16, 13:27, 12:21)

Utakmica četvrtog kola BH košarkaške Lige 11- Sportaka dvorana „Amel Bečković“ u Vogošći. Gledalaca: 400. Prvi sudija: Ademir Zurapović. Sudija 1: Saša Babić. Sudija 2: Milan Adamović. Delegat/Komesar:Jadran Lasetović.

KK VOGOŠĆA: Nebojša Maksimović 10, Faris Preljević, Dinko Peljto 2 , Amin Sijerčić, Elmin Džafić, Belmin Dedović 3, Mujo Tuljković 8, Imran Fazlić 6, Nedim Mustafica 12, Benjamin Čajić, Đorđe Mićić 2, Vladimir Vranić 5, Koron Reed 9. Trener: Ermin Kahriman.

KK KAKANJ: Adi Zahiragić 4, Danilo Negovanović 8, Nebojša Pavlović, Željko Palavra 15 , Milivoje Božović 12 , Ermin Dedić 8, Darko Talić 14, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 8, Eldar Merdanović 7, Damir Pirić 5, Nermin Buza. Trener: Josip Pandža

A.Zekić / M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u