KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

U Tvornici cementa bilo zabavno i masovno

01.07.2018. - Dan otvorenih vrata Tvornice cementa održan u kišnom i oblačnom prijepodnevu. To nije smetalo da bude zabave i radosti. Donacijama obradovana dva udruženja građana

Jutro, oblačno i kišovito nije obećavalo Dan otvorenih vrata Tvornice cementa kako su navikli i mali i oni malo stariji. Međutim, pokazalo se da je ova manifestacija događaj kojeg Kakanjke i Kakanjci memorišu u svoj kalendar i ne propuštaju posjetiti. Bez obzira na kišu koja je oko 9,00 sati padala prema Tvornici se kretalo u kolonama. Ni pomjeranje za jedan dan nije omelo odziv ovom godišnjem druženju, koje je po sadržajima, masovnosti i interakciji građana sa Tvornicom i Tvornice sa građanima zaista jedinstven i poseban u Bosni i Hercegovini, a vjerujemo i šire.

Oko 11,00 sati kiša je počela još intenzivnije padati. Značajn broj posjetilaca je napuštao tvornički krug, ali su ljudi privrženi manifestaciji, oni najuporniji te prijavljeni sudionici velikog broja takmičarskih i revijalnih programa ostali na zelenim i sportskim površinama uživajući bez obzira na oblačno i kišovito vrijeme.

Bila su ovo sedamanaesta otvorena vrata Tvornice cementa Kakanj. Ako se vratimo godinama unazad, može se prisjetiti niza donacija koje se povodom ove manifestacije dodjeljivane mjesnim zajednicama, zdravstvenim i obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama. Bilo je to u različitim iznosima od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada KM. Danas su uručene dvije donacije udruženjima građana, ukupne vrijednosti pet hiljada KM. Po 2,5 hiljada maraka za svoje svakodnevne aktivnosti moći će koristiti Ribolovno društvo Bistro i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kakanj.

donacijeDonacije za dva udruženja građana

Donatorske vaučere primili su Fadil Kubat, sekretar Ribolovnog društva Bistro  i Mustafa Dogdibegović predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Ovogodišnja Otvorena vrata Tvornice cementa održana su u okviru 40 godina od osnivanja Tvornice, čije obilježavanje se nastavlja, pa je tehnički direktor Tvornice, Izudin Neimarlija, najavio i značajnije doniranje tokom događaja kojima će biti obilježavan jubilej. Pored toga, istakao je uspješne poslovne rezultate, investicije u eko projekte vezane za alternativna goriva, labarotoriju i silose koji će omogućiti proizvodnju i skladištenje dva nova asortimana cementa.

izoizjavaO lokalnoj zajednici u kojoj djeluje Tvornica i o Danu otvorenih vrata Neimarlija  je rekao:

- Ponovo smo otvorili naša vrata građanima Kaknja da sa njima razgovaramo, da im pokažemo šta radimo, odnosno da potvrdimo našu filozofiju da prije svega želimo biti dobar komšija. Proizvodnja cementa je lokalni biznis i ovo je još jedna manifestacija gdje mi pružamo ruku i želimo sa našim sugrađanima podjeliti radost jubileja od 40 godina rada.

uvjetiradaUvjeti u kojima su radili snimatelji NTV IC Kakanj

Danas su posjetioci upražnjavali igre iz revijalnog programa, kao što su igre spretnosti za djecu, uz Kike show. Program za djecu i ovoga puta bio je zasnovan na igri, plesu, crtanju, slikanju, twistanju, druženju sa maskotama, a novi sadržaj bila je zabava u gumenom gradu. Sportski program je održavan uz posebne mjere opreza zbog vlažnih i klizavih terena. Ipak u prvom satu poslijepodneva razvedrilo se iznad Tvornice cementa, probile su se prvojulske zrake sunca i sve je ušlo u normalne okvire za još uvijek veliki broj posjetilaca koji je ostao u krugu Tvornice cementa. Organizator se potrudio da svojim djelovanjem, u kišnim vremenskim priliklama svi budu zadovoljni.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u