KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

U Trebinju bez Boljkovca i Tomića

22.01.2016. - Košarkaši Kaknja gostuju kod četveroplasiranog Leotara

pandzajosipJosip Pandža: Šta je tu je, u Trebinje putujemo oslabljeni 

U derbiju 17.kola, koji se igra u Trebinju, košarkaši Kaknja neće biti kompletni.Ozljede i dalje muče trenera Josipa Pandžu. Pored centra Obrada Tomića,koji je van stroja duže vrijeme, protiv Leotara neće biti ni iskusnog plejmekera Pavla Boljkovca,što je, nema dvojbe, veliki hendikep jer je riječ o dvojici ponajboljih i najpouzdanijih igrača prve postave.

-Šta je tu je! Oslabljeni jesmo, ali izuzetno motivirani da i nakon ovog teškog gostovanja ostanemo na prvom mjestu.Vjerujem u momke koje imam na raspolaganju i uradit ćemo sve da dođemo do pobjede. Leotar je odlična ekipa, sa nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, koje predvodi sjajni strateg Dragoljub Vidačić i sigurno će biti veoma teško. Nadam se dobroj, pravoj prvenstvenoj utakmici, koja će opravdati epitet derbija, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

palavrazeljkoŽeljko Palavra, jedan od najboljih i najiskusniji igrača Kaknja, ne krije optimizam uoči gostovanja u Trebinju.

-Imamo dosta problema sa ozljedama i bolesti. Već skoro mjesec dana ne uspijevamo ni trenirat kvalitetno zbog toga.Ipak, uspijemo se organizirati i odigrati kvalitetno. S Leotarom će, kao i obično, biti  izuzetno teško. Trebinjci su dobro izbalansirana ekipa vođena iskusnim trenerom, koji je po meni njihova najveća kvaliteta. Mislim da ćemo odigrati dobro i ovu utakmice i donijeti pobjedu, smatra iskusni Željko Palavra.

Susret u Trebinju igra se u subotu 23.januara/siječnja sa početkom u 19,00 sati.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u