KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

U Biblioteci-Poruke Ahdname

26.07.2018. - U okviru Dana bosanske duhovnosti Medžlis islamske zajednice Kakanj i Gradska biblioteka organiziraju predstavljanje knjige Poruke ahdname - Sloboda vjere u multireligijskoj Bosni i Hercegovini

AHDNAMA

Obilježavanje 555 godina od dodjele Ahdname, počelo je 8. maja ove godine Naučno stručnim skupom u Kiseljaku. Ovoga puta u okviru Dana bosanske duhovnosti Medžlis  islamske zajednice Kakanj i Gradska biblioteka organiziraju predstavljanje knjige Poruke ahdname - Sloboda  vjere u multireligijskoj Bosni i Hercegovini.  Knjigu će predstaviti: dr Sead Bešlija, dr Elvir Duranović i mr. Sulejman Čeliković. 

Cilj predstavljanja “Poruka Ahdname” je prepoznavanje i čuvanje vrijednosti na kojima se gradi bosanskohercegovačko društvo, zatim prezentiranje multireligijske dimenzije Bosne i Hercegovine, te isticanje važnosti poštivanja ljudskih prava, tolerancije, mira, suživota i zajedničkog života, kao naših zajedničkih vrijednosti. Obilježavanje dana Ahdname povod je da više govorimo o univerzalnim vrijednostima, koje se zasnivaju na porukama svetih tekstova, o slobodi, o međusobnom poštivanju, o ljudskim pravima.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u