KakanjLive | Ponedjeljak, 06.07.2020. godine

Tvornica cementa-Slavlje sa radnicima i penzionerima

14.12.2016. - Svečanim prijemom za penzionere i porodice preminulih radnika obilježena je danas Dan Tvornice cementa Kakanj koja je sa radom počela 15. decembra 1978. godine

radnici

Svečanim prijemom za penzionere i porodice preminulih radnika obilježena je danas Dan Tvornice cementa Kakanj koja je sa radom počela 15. decembra 1978. godine kada su u Kaknju proizvedene prve tone „sivog zlata“. Tradicionalno, za sve radnike je upriličen svečani ručak, te zakuska za penzionere i porodice poginulih i preminulih radnika uz prigodne poklone. Kao i prethodnih godina svi su primili i novčane nagrade od Tvornice cementa Kakanj. Radnici koji obilježavaju 25 godina radnog staža u TCK dobili su posebna priznanja i nagrade. Uprava je ovom prilikom najavila donaciju kakanjskoj gimnaziji „Muhsin Rizvić“ za zamjenu stolarije na zgradi škole.

Tokom današnjeg prijema nije nedostajalo tema za razgovor, od uspomena i sjećanja na period radnog vijeka, očekivanja od novih životnih faza, do upoznavanja sa aktivnostima koje provodi Tvornica cementa Kakanj.

izo_govoriIzudin Neimarlija: Radujem se što vidim nasmijana i poznata lica

Penzionerima se ispred Uprave Društva obratio Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja: „Veoma me raduje vidjeti ovoliko poznatih nasmijanih lica s kojima sam godinama radio i od kojih sam učio ne samo o poslu nego i o životu uopšte. U Tvornici cementa Kakanj proveli ste decenije, uložili svoje znanje za sveopšti napredak, a ovo je naš način da vam još jednom zahvalimo za sve što ste učinili kako bi naša kompanija danas bila među najboljima u našoj državi, a i šire,“ istakao je Neimarlija. „Ponosan sam što vam mogu reći da je smo i ove godine, uprkos veoma nepovoljnim uslovima na tržištu, uspjeli ostvariti dosta dobre rezultate, koji su otprilike na nivou prošlogodišnjih, što nam omogućava da nastavimo sa započetim ciklusom investicija, te da širimo poslovanje,“ dodao je Neimarlija.

zehra_izo_marinaZahvalnice i nagrada Zehri Obralija i Marini Benić za 25 godina radnog staža u Tvornici cementa

Pored tradicionalnog svečanog ručka i zakuske, svim radnicima, penzionerima i porodicama preminulih radnika Tvornica cementa Kakanj podijelila je i prigodne novogodišnje promotivne poklone kao i novčane nagrade. Ovom prilikom uručena su i posebna priznanja i pokloni radnicima koji pune 25 godina rada u Tvornici cementa Kakanj.

Penzioneri i članovi porodica preminulih radnika zahvalili su se Upravi Tvornice cementa Kakanj na pozivu, čestitali uspješne rezultate tokom protekle godine, te zaželjeli još mnogo godina uspješnog rada. „Svake godine se okupimo, družimo i saznamo mnogo toga o aktivnostima naše kompanije. Ovo je sigurno priznanje za ono što smo davali i radili. Drago mi je da naša cementara ide naprijed, da je uspjela da se podigne ovako visoko nakon privatizacije i da odolijeva svim izazovima BiH privrede. Svim zaposlenim Tvornice cementa Kakanj želim sretnu i uspješnu Novu godinu,“ rekao je Hajro Bašić, koji je radio na različitim pozicijama u Tvornici a penziju dočekao kao rukovodilac odjeljenja za proizvodnju i otpremu cementa.

Donacija za Gimnaziju "Muhsin Rizvić"

U povodu Dana Tvornice cementa Kakanj, Uprava ove kompanije donijela je odluku da donira sredstva u iznosu od 10.000 KM kakanjskoj gimnaziji „Muhsin Rizvić“ za zamjenu dotrajale stolarije na zgradi škole. „Ulagati u obrazovanje i dobrobit naše djece znači ulagati u buduću dobrobit cjelokupnog društva. Tvornica cementa Kakanj je uvijek bila i uvijek će biti spremna podržati projekte kojima se unapređuje dobrobit djece i mladosti u našoj lokalnoj zajednici,“ izjavio je ovom prilikom Neimarlija.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u