KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Turnir u Mostaru-Zrinjski preko Kaknja do finala

16.09.2016. - U polufinalnim utakmicama Zrinjski bolji od Kaknja (71:63), a Zadar od Rogaške (70:64). Sutra, u subotu, utakmice za treće i prvo mjesto

pandza_mostarJosip Pandža je za utakmicu sa Zrinjskim rekao da je to odlična provjera na veoma jakom turniru

Utakmicom HKK Zrinjski-KK Kakanj otvoren je osmi po redu Memorijalni turnir Mariofil Džidić, Riječ je o međunarodnom turniru na kojem pored domaćina Zrinjskog, učestvuiju ekipe Kaknja, Zadra (Hrvatska) i Rogaška (Slovenija.)

U prvoj utakmici domaćin turnira bio je bolji od ekipe Kaknja rezultatom 71:63.Košarkaši Kaknja slabo su otvorili utakmicu i na tom nivou igrali do kraja poluvremena. Po isteku prvog dijela Kakanjci su uknjižili samo 19 poena, a domaćin 35. U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Pandžini momci su maestralno odigrali treći period, riješivši ovu četvrtinu u svoju korist rezultatom 15:30. Samo u ovoij četvrtini ubacili su 11 poena više nego za cijelo prvo poluvrijeme. Ipak do kraja nisu mogli držati ovaj tempo, pa su košarkaši Zrinjskog zadnji period dobili sa 21:14 i tako se plasirali u finale turnira.

Ovo je osmi po redu Memorijalni turnir Mariofil Džidić, u znak sjećanja na prvog predsjednika i jednog od osnivača HKK Zrinjski.Turnir završava sutra (subota) kada će se poražene momčadi prvog dana KK Kakanj i KK Rogaška sastati u 17,00 sati za treće mjesto, a finale je zakazano za 19,00 sati u kojem će igrati HKK Zrinjski i KK Zadar.

Trener Kaknja Josip Pandža, poslije utakmice sa Zrinjskim je rekao: “Odlična provjera na veoma jakom turniru. Igrali smo loše u prvom, a odlično u drugom poluvremenu, pogotovo u periodu od 20.do 36.minute. Obje ekipe su očito fizički jako iscrpljene zbog trenažnog perioda u kojem se nalazimo. Sutra igramo s Rogaškom koja je tijesno izgubila od Zadra i to će, nema sumnje, sigurno biti još jedna jaka utakmica. Inače, ovaj turnir će nam pomoći da vidimo koje elemente trabamo popravljati kako bi što spremniji ušli u novu sezonu”, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

HKK Zrinjski - KK Kakanj 71:63
(18:11; 17:8;15:30;21:14)

Dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru. Deveti turnir posvećen Marifilu Džidiću. Gledalaca 200. Suci: Ivan Milićević, Vladimir Marić i Hrvoje Čavar.

HKK ZRINJSKI: Ivan Begić 5, Jure Brajković, Mateo Zovko 2, Marin Gilja 2, Draško Knežević 14, Mario Petrić, Josip Golemac 2, Vedran Princ 16, Ali Demić 10, Torrion Brummit 3, Ljubo Šamadan 15, Danijel Zovko 2. Trener: Hrvoje Vlašić.

KK KAKANJ: Ermin Dedić 2, Tihomir Vranješ 8, Nebojša Maksimović 2, Aldin Muflizović 4, Eldar Merdanović 10, Haris Ćurevac 3, Naser Đozić, Aldin Đelmo 11, Željko Palavra 4, Vojin Svilar 11, Obrad Tomić 8 i Rijad Smajlović. Trener Josip Pandža.

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u