KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Treneri poslije utakmice Kakanj-Mladost

14.02.2016. - Pandža oduševljen širinom svojih igrača u odbrani i napadu, a Sladojević kaže da je prikazana igra Mladosti bio njihov trenutni maksimum u ovoj utakmici

tomic_mladostObrad Tomić, izvodi slobodna bacanja na utakmici Kakanj-Mladost (MG)

Košarkaši Kaknja i Mladosti sastali su se u subotu 13. februara u okviru 20. kola Lige 12. Gosti su odlično otvorili utakmicu, prvu četvrtinu rješili u svoju korist i to je bilo sve što su uspejli napraviti na parketu kakanjske sportske dvorane. U nastavku utakmice dominirali su košarkaši Kaknja i na kraju susret rješili u svoju korist rezultatom 82:69. Evo kako su ovu utakmicu vidjeli treneri ovih ekipa.

goran_sladojevicGoran Sladojević, trener Mladosti iz Mrkonjić Grada, čestita košarkašima Kaknja na zasluženoj pobjedi i izvanrednoj sezoni:

- Došli smo dosta oslabljeni, bez tri igrača. Bez Svilara, Aleksića i Mirkovića koji je van stroja već duže vrijeme. Đuranović nije trenirao čitavu sedmicu. Bili smo u podređenom položaju i ovo je bio naš maksimum. Čestitam Kaknju na izvanrednoj utakmici i na izvanrednoj sezoni. Igrat ćemo Ligu 6 pa ćemo vidjeti kako će naši susreti tada izgledati i dokle ćemo stići. Imali smo dug period bez koša. To je posljedica loše organizacije igre. Knežević, koji je izvanredan igrač i kojeg je do tada odlično išlo, zustavljen je. Ekipa Kaknja je u tom periodu igrala izuzetno agresivno, po cijelom terenu, a imali su samo jedan faul. Šta je tu je. Ipak zaslužena pobjeda. Nismo dobili ono što samn zahtjevao od igrača, jer se na ovakvim utakmicama postaje igrač. Na ovakvim utakmicama treba da se promijeni ritam i snaga se ne smije potrošiti u prvih pet minuta.

pandza_mlaodstJosip Pandža je oduševljen širinom i raspoloženjem svojih igrača, ali ističe i neosporan kvalitet Draška Kneževića košarkaša iz Mrkonjić Grada:

- Prvu smo četvrtinu igrali mlako i imali smo loš ulazak u utakmicu.To za nas nije tipično. Sa druge strane imali smo Mladost koja je pogađala. To njih krasi.U nastavku igre smo napravili 19:0 zahvaljujući vrhunskoj igri u odbrani. Publika nam je pomogla i dala novu energiju. Dobro smo izgledali na terenu, pogotovo obrambeno i trkački prema naprijed. Svi su igrači podjednako učestvovali u pobjedi.Veseli me ta širina. Svi su dali sebe za nove bodove. Prezadovoljan sam sa igrom u tri četvrtine. Da je ekipa Mladosti bila kompletna bilo bi teže pobjediti ovu utakmicu. Mada ne mogu predvidjeti “šta bi bilo-kad bi bilo”, odnosno da je roster Mladosti bio kompletan. Pored toga što su bili oslabljeni, u toku utakmice se povrijedio Draško Knežević koji je igrao vrhunski. Želim da se povrijeđeni igrači iz Mrkonjić Grada što prije oporave, posebno Knežević, koji je izvanredan košarkaš i lijepo ga je gledati. Nekada nepostoji način da bude zaustavljen i lijepo je što takav igrač postoji na našim parketima.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u