KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Treneri Pandža i Bajić o utakmici

19.03.2016. - Dragan Bajić, kaže da su Igosi imali i puno sreće da ubace 18 trojki, a Pandža smatra da su odigrali svoju najlošiju utakmicu

izjave_tekst

Poslije utakmice Lige 6 između Kaknja i Igokee, razgovarali smo sa trenerima obe ekipe. Gosti su bili uspješniji. Na kraju su dobili rezultatom za kojeg mislimo da nije odraz stanja na terenu. Prvo poluvrijeme je pokazalo da igrači Josipa Pandže mogu igrati i sa ekipama koje su nekoliko puta skuplje, igrački kvalitetnije, posebno kada je riječ o vještini koju pokazuju jaki individualci. U subotnje veče, Kakanj i Kakanjci su bili počašćeni sportskom poslasticom. Igosi iz Pokozarja u Bosanskoj krajni, iz košarkaškog Aleksandrovca, pokazali su svu ljepotu ove magične igre, a u nekim periodima igre ni košarkaši Kaknja nisu zaostajali. Na kraju iako je domaća ekipa poražena, može se reći da je profitirala publika. Kakanj i Kakanjci zaslužuju ovakve sportske događaje. Potvrdili su svoju sportsku kulturu, potvrdili su korektnost, objektivnost, potvrdili su lokalpatritizam, ali su pokazali i ljubav prema domovini i aplauzima dočekali i ispartili državne prvake.

Dragan Bajić: Doček i ispraćaj kakav još nisam doživio

Posebno je to u svojoj izjavi istako trener Igokee, Dragan Bajić, koji nije krio zadovoljstvo naglasivši da ovakav doček i ispraćaj još nije doživio:

- Prije nogo što kažem bilo šta o igri želim se zahvaliti domaćinu na lijepom dočeku i ovoj divnoj publici koja nas je dočekala i ispratila aplauzima.To je prelijepo u našoj Bosni i Hercegovini i ja nešto ovako još nisam doživio. Hvala svima, rekao je trener Bajić u izjavi za medije poslije odigrane utakmice.

draganDragan Bajić, trener Igokee

O viđenom na parketu trener Igosa, Dragan Bajić je rekao ovo:

- Što se tiče same utakmice dobro smo je odigrali. I ekipu Kaknja smo ostavili ispod 60 poena.Tokom utakmice mijenjali smo odbranu iz čovjeka na čovjeka u kombinovanu i to je dobro funkcionisalo.Imali smo momenata kada je padala koncentracija, pogotovo u prvom poluvremenu u dobrim periodima igre košarkaša Kaknja. Uspješno smo odgovorili kombinovanoj odbrani Kaknja, došli do nekih lakih šuteva i imali smo puno sreće jer mislim da smo ubacili 18 trojki. Ekipi Kaknja čestitam na osvojenom prvom mjestu u Ligi 12 i želim im puno sreće kroz ovu Ligu 6.

Iskoristili smo priliku i pitali Dragana Bajića da li se vidi ili ne na mjestu selektora košarkaške reperezentacije BiH?

- Ne znam kako bih vam odgovorio. Ništa nije do mene. Ja sam kandidat kao i svi ostali i rekao sam, imam volju da preuzmem reprezentaciju i da sa tom reprezentacijom napravim najbolji rezultat, koji do sada niko nije napravio. Treba da se poslože stvari u savezu, da se formira novi Upravni odbor i ako se dvije strane dogovore ja ću biti selektor, rekao je Bajić.

Ovo je dan kada nas nije išlo

Trener domaćih košarkaša Josip Pandža, koji se već dokazao kao selektor mlađih reprezentativnih kategoraija, o utakmici nam je rekao:

- Pljesak publike na kraju utakmice pokazao je šta publika misli o igri Igokee. Igrali su fenomenalno. I mi smo takvoj igri dali doprinos. Razlika je ogromna. Mi smo “pukli” u zadnjoj četvrtini. Sve što smo zamislili nije išlo. Kod njih, sve što su zamislili - išlo je i ušlo je. Veliki broj pogođenih trojki protivnika, a na drugoj strani mi smo podbacili u zadnjem pasu, u otvorenom šutu, u izgrađenoj poziciji za dva poena, u slobodnom bacanju... Ovo je dan kada nas nije išlo. Zbunila nas je odbrana Igokee.Pokušavali smo da se vratimo. Ništa nam nije išlo za rukom. Čestitam Igokei i svome prijatelju Bajiću na vrhunskoj utakmici. Želim im sve najbolje u daljem takmičenju, a mi ćemo se krvavo boriti da dobijemo šansu i ponovo igramo sa Igokeom, jer se vidjelo koliko je to dobro za publiku, a dobro je i za razvoj naših igrača.

josipJosip Pandža, tokom utakmice sa Igosima

Pandža nema komentar na suđenje

Kakanjska publika je večeras bila fenomenalna. Pored nastojanja da domaćim košarkašima budu vjetar u leđa, pored sportske objektivnosti, pokazali su da svojim igračima znaju pomoći i navijačkim pritiskom na sudije, koji su u tim trenucima nastojali što je moguće odgovornije raditi svoj posao. Zato su novinari pitali Josipa Pandžu šta misli u suđenju na ovoj utakmici?

- Nemam komentar na suđenje. To su ljudi koji rade svoj posao, nekada vide nešto sa čime se ja ne slažem ali nisu doprinjeli da rezultat bude ovakav ili drugačiji. Sve je do nas. Na početku trećeg perioda nismo poentirali kada su gosti promašili tri napada zaredom. Nismo imali dobru opciju u napadu, a onda su oni pogodili dvoje trojke. I Tu su nas slomili. Mi smo uz pomoć publike i kombinovane odbrane uspjeli u jednom trenutku da se vratimo, mislim na devet razlike. I tu je postojala šansa međutim od tih devet razlike opet je sve krenulo nizbrdo, i to zahvaljujući velikom kvalitetu protivnika i zahvaljujući nama koji smo možda bili najlošiji ove godine. Odigrali smo najlošiju zadnju četvrtinu. Žao mi je. Htjeli smo da pokažemo, da mi možemo. Trudit ćemo se da ponovo igramo sa Igokeom.

AdibZekić/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u