KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Treća uzastopna pobjeda rukometaša Kaknja

09.10.2016. - Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Bosne TS (40:25) i Bihaća (35:21), rukometaši Kaknja su porazili i ekipu Žepča (39:22) i sa devet osvojenih bodova drže čelnu poziciju

rukometasi_paragraf

Kao što se i očekivalo, rukometaši Kaknja su bez većih teškoća pobijedili Žepčake. Razlika u kvaliteti ova dva protivnika je drastična i to su izabranici trenera Nedžada Zaimovića na najbolji način iskoristili i ostvarili još jednu uvjerljivu pobjedu.

Gosti su samo u prvom dijelu pružili nešto jači otpor,ali se ipak na odmor otišlo s prednošću Kaknja od šest golova prednosti (20:14). Prednost domaćih je iz minute u minutu bila sve veća i na kraju iznosila 17 golova razlike. U listu strijelaca jedino se nije upisao mladi Sužanj, a do punog izražaja došli su bekovi Admir Purić (10) , Mario Grab (5) i Admir Bjelopoljak (5), koji su postigli više od polovine datih golova. Učinkovit je bio i Dino Sabljaković (4), kao i mladi Amar Amitović, koji je tri puta zatresao mrežu gostiju.

U ekipi Žepča najistaknutiji su bili Slaven Barbarić i Marko Mrkonjić koji su se po pet puta upisali u listu strijelaca i bar donekle ublažili katastrofu svog tima.

U narednom kolu rukometaši Kaknja gostuju u Zenici gdje će protiv ekipe Čelik Juniora nastaviti pobjedonosni niz.

Kakanj - Žepče 39:22

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 200. Sudije: Armin Mulabdić i Dino Murtezanović. Delegat: Stanislav Vujić iz Visokog.

RK KAKANJ: Čehajić, Čutura, Grab 5, Glumičić 2, Bjelopoljak 5, Sabljaković 4, Mehić 2, Amitović 3, Sužanj, Zahirović 1, Martinović 1, Đuhera 2, Bašić 3, Denjo 1, Purić 10. Trener:Nedžad Zaimović.

RK ŽEPČE: Ćoruša 1, Babić, T.Marković, Barbarić 5, Matijević 2, Jukić, Mrkonja 5, Keškić 2, Jozinović 1, Malbašić, Đunder 3, Đerek, A.Marković, Lovrić 3. Trener: Enver Bajraktarević.

M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u