KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Treba nama jaka Bosna ali i Kaknju druga pobjeda

28.10.2016. - Josip Pandža trener košarkaša Kaknja kaže da je KK Bosna reespektabilan protivnik, ekipa sa najboljim individualcima u LigI 10, sve ga to raduje, jer kaže da svima nama treba jaka Bosna, ali i Kaknju treba druga prvenstvena pobjeda

josip_pandza_pred_bosnuJosip Pandža, kaže da Bosna Royal Jelly ima individalno najbolje pojednice u Ligi 10 i da je respektabilan rival

Najavljujući utakmicu drugog kola Lige 10 između Kaknja i Bosne, trener Kakanjaca se prvo osvrnuo na utakmicu u Hadžićima, gdje je Kakanj na otvaranju prvenstva zabilježio pobjedu:
Utakmica u Hadžićima je, za mene, kroz tri perioda bila odlična .Na kraju smo slavili. Drago mi je da smo pokazali karakter. Nismo se predavali kada smo gubili. Slavili smo na neugodnom gostovanju. U Hadžićima je bilo lijepo igrati jer smo imali pedeset naših navijača. Pokazali su pravo navijanje, što je nama olakšalo posao. Na momente je to izgledalo kao da igramo u Kaknju. Zahvaljujem se ljudima koji su bili tamo i pozivam ljude koji vole ovaj Klub da dođu subotu jer igramo protiv jakog protivnika i svaka podrška će nam dobro doći”.

Zatvoriti Bosnin skok i poboljšati procenat našeg šuta

"O Bosni kao o sportskom rivalu i karakteristikama i jedne i druge ekipe Pandža kaže:“Bosna je, individualno najjača ekipa u našoj ligi.To je skup bivših i sadašnjih reprezentativaca, od mladih do seniorskih selekcija. To je veliki kvalitet i veliki budžet na jednom mjestu. Na svim pozicijama su ciljano popunjeni. To je respektabilan rival. Puno faktora će utjecati na utakmicu. Nadam se da ćemo sprovesti ono što zamislimo. Naš problem je inače u ovoj sezoni što smo niža ekipa. To nekada može biti prednost, ali i velika mana. Prošle smo sezone u skoro svim utakmicama dominirali u skoku. Bosna je na svakoj poziciji otprilike pet centimetar viša od nas. Ključni faktor je kako ćemo zatvoriti njihov skok. Naš procenat šuta treba biti dosta bolji nego na utakmici u Hadžićima.To su neki faktori koju mogu biti ključni", ističe Pandža i govori o povoljnom zdravstvenom biltenu:

Zdravstveni bilten je dobar. Fizički smo spremni i nadam se da ćemo i psihički biti unutar utakmice. Odigralu smo jednu pripremnu utakmicu u kojoj se osjetila velika tenzija. Moramo biti fokusirani samo na četiri linije, a šta će biti okolo ne treba nas interesirati. Spremamo se na mirnoću i psihološku stabilnost. Nadam se da ćemo ispoštovati zamišljeno i da ćemo doći do druge pobjede, koja bi značila puno u otvaranju sezone”.

Svima nama treba jaka Bosna

"Dolazi nam respektabilan protivnik i meni je drago što je Bosna toliko jaka. Drago mi je što je bilo puno publike na utakmici Bosna-Sparsi. Svima nama treba jaka KK Bosna", zaključio je Pandža današnje obraćanje novinarima, a mi dodajemo: “Neka nama jake Bosne ali Kaknju treba ova pobjeda”.

Utakmica KK Kakanj - KK Bosna Royal Jelly igra se u dvorani Kulturno sportskog centra sa početkom u 19,00 sati. Ulaz je 2,00 KM. Službena lica: Prvi sudija: Ademir Zurapović (Tuzla). Drugi:Ernad Karović (Zenica) i treći: Damir Kunosić (Tuzla). Delegat/komesar je Aco Okuka (Kiseljak).

M.Komšo/A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u