KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Tradicionalni turnir stiže u Kakanj

27.12.2019. - Dogovorena organizacija memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović“ u Kaknju – održan sastanak sa ministrom za boračka pitanja ZDK i predsjednikom Saveza boraca FBiH

turniralijavelika
Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive bili su ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković i predsjednik Saveza boraca Federacije BiH Sabahudin Ramić. Razgovaralo se o namjeri organizovanja memorijalnog malonogometnog turnira u znak sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića tokom naredne godine.

Radi se o višednevnom sportskom događaju koji se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Saveza boraca FBiH, a podrazumijeva učešće veteranskih, seniorskih i pionirskih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja.

Prvi malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ održan je 17. oktobra 2005. godine u Vogošći, od kada je prerastao u tradiciju, okupljajući sve više ekipa. Koncept turnira zasniva se na tome da se svake godine za domaćina bira drugi grad u odnosu na prethodni, s ciljem njegovog promovisanja širom zemlje.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u