KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Težak poraz košarkaša Kaknja

01.12.2019. - Šuterski izuzetno raspoloženi igrači Sparsa, dobili su utakmicu u Kaknju ubjedljivom razlikom od 24 poena (70:94)


Kako su košarkaši Kaknja otvorili prvih deset minuta, tako su ih košarkaši Sparsa zatvorili i riješili u svoju korist (18:20). Prvi period je počeo serijom Kaknja od 7:0, a završio je serijom 0:12 košarkaša Sparsa. Kada je Kakanj imao plus osam poena (16:8) i kada je došlo do prvih izmjena sa klupe, gosti su uzeli igru u svoje ruke i poenima Polutka, Vrabca i Zahiragića stigli i prestigli prednost Kaknja. U prvih pet minuta nije ih išao šut, a onda se okrenulo pa su i narednih deset minuta otvorili sa tri trice, koje su ubacili Ilić, Buza i Đekić. Košgeterska apstinencija domaćih nastavljena je sve do kraja poluvremena, tako da su gosti na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću 30:45. Procenat šuta za dva poena poslije prvih 20 minuta dovoljno govori. Kod Kaknja je iznosio 56 odsto, a kod Sparsa 72 odsto. Pri tome  košarkaši Kaknja su ubacili jednu tricu od 15 pokušaja(6%), a gosti iz Sarajeva pet od 17 pokušaja (29%).

Ništa bitno u igri oba tima nije se promijenilu ni u drugom poluvremenu. Šut je nastavio služiti gostujuću momčad, a domaći tim kao da je šutirao na obruč manjeg prečnika od promjera lopte. Desi se takva utakmice i eto to se dogodilo večeras. U trećem periodu proradio je Adin Vrabac i svojim koševima je održavao razliku koja je do kraja utakmica bila nedostižna.

Oslabljeni neigranjem Marinkovića i Pilavdžića, Kakanjci su večeras bili prinuđeni ukazati priliku mladom Damiru Piriću. Ako je nešto dobro u večerašnjoj utakmici onda je uvjerenje da se ovom mladom igraču može i u narednim utakmicama davati solidna minutaža na terenu. Pirić je večeras igrao 13 minuta, ubacio šest poena, imao dva uspješna skoka i četiri asistencije, a jedna od njih je rezultirala najatraktivnijim poenima utakmice kada je Refik Bašić zakucao, nakon što ga je Pirić idealno uposlio sa čeone linije.

KK Kakanj – OKK SPARS 70:94
(18:20, 12:25, 19:29, 21:20)

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 800. Utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva BiH. Sudije: Ivan Milićević, Tomislav Stapić i Danijel Vlaho. Delegat: Aco Okuka.
KK Kakanj: Ermin Dedić 11, Adnan Arslanagić 17, Ernes Mešinović 6, Jovan Đorđević Marinković, Faris Sikira, Haris Ćurevac 5, Mirza Velić 6, Damir Pirić 6, Bartol Lučić, Nermin Buza 13, Refik Bašić 6,Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.
OKK SPARS: Adi Zahiragić 7, Nejc Klavžar 16, Adin Vrabac 24, Sandi Grubelič, Vojin Ilić, Imran Polutak, Enis Memić, Kenan Kamenjaš 2, Nedim Buza 12, Branislav Đekić 20. Trener: Nermin Selimović. Asistent: Srđan Stanić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u