KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Teška i zaslužena pobjeda Kaknja

29.12.2018. - Utakmica je riješena u zadnjem minutu, a rezultat se lomio tako da se moglo dogoditi da bodove osvoje i gosti. Ipak na veliko zadovoljstvo i radost igrača i navijača Kaknja to se nije dogodilo

Neizvjesna i zanimljiva utakmica u  kakanjskoj sportskoj dvorani.Očekivalos e da će biti teško, ali u drugoj četvrtini kada su košarkaši Kaknja imali visoku koncentraciju, kada su ubrzali igru, precizno ulazili u trasformaciju i kontre, napravili su solidnu razliku od deset poena i očekivalo se da će u trećem periodu utakmice, riješiti  meč u svoju korist. Ipak, bilo je potpuno suprotno.U trećoj četvrtini Kaknjci su za šest minuta ubacili samo dva poena, dok su „studenti“  iz Mostara uspjeli izjednačiti i steći prednost. Ovaj period domaći košarkaši su ubacili samo osam poena i suret učinili potpuno neizvjesnim. Zato je četvrti period imao posebnu draž i zanimljivost kavu može prirediti jedino košarka. Sve do pedesetak sekundi prije kraja pobjednik  ove utakmice mogli su biti i gosti. I sretno i spretno i dogovorom u posljednjem tajmautu rješen je pobjednik, a završnz akciju izveli su Ćurevac i Josipović za rezultat 65:60 i to sa zvukom sirene koja ja označila kraj i pobjedu Kaknja.

Ovom utakmicom spuštena je zavjesa na prvi dio košarkaškog prvenstva BiH. Kakanj ima pet pobjeda i pet poraza. To znači da je bodovni saldo 15 poena i da se  nalazi na sedmom mjestu prvenstvene tablice. Večerašnja utakmica je pokazala da je to  realan domet ovog tima, uz malo sreće, ukupan skor je mogao biti i malo bolji ali ne treba biti nezadovoljan. Nova  uprava, redizajniran tim, novi trener, manje novca, kada se sve skupa  analizira rezultat je očekivan jer ne treba zaboraviti da su Kaknjci nanijeli jedini poraz ekipi Širokog,  koja se nalazi sa utakmicom manje na vrhu prvenstvene ljestvice sa osam pobjeda i jednim porazom. Tu je i pobjeda nad Sparsima, tako da i stručnom štabu i igračima treba  čestitati na osvojenim bodovima i poziciji koju trenutno zauzimaju. Za nešto više, odnosno eventualni plasman među šest najboljih Kaknjcima, objektivno nedostaju tri igrača.

Kakanj – Student 65:60

(13:14, 26:15, 8:20, 18:11)

KK Kakanj: Faris Sikira, Adnan Arslanagić 4, Ernes Mešinović 4, Aldin Muflizović 7, Ivan Begić 6, Haris Ćurevac, Mirza Velić 9, Sead Delibašić, Željko Palavra 18, Nermin Buza, Damir Pirić, Igor Josipović 17. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Student: Mirza Manjgo, Ivan Kuzman, Gabriel Biloš, Ivica Širić 9, Danijel Zovko 11, Danijel Puce, Ivo Mikulić 3, Jelen Ross 6, Aldin Dželmo 8, Drago Cvitanović, Ivan Škrobo 10, Dejan Ćup 13. Trener: Samir Lerić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u