KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Svestranost Centra za mentalno zdravlje

10.10.2016. - Kakanjski centar za mentalno zdravlje, 10. oktobar, Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava aktivnostima koje su počele prošle sedmice, a završavaju u utorak 11. oktobra

Centar za mentalno zdravlje JU "Dom zdravlja" Kakanj i ove godine nizom aktivnosti obilježava 10.oktobr-Svjetski dan mentalnog zdravlja. Prošle sedmice u prostorijama ovog centra održana su dva predavanja, jedno za predstavnike institucija u zajednici, a drugo za službenike Policijske stanice Kakanj, Civilne zaštite i Profesinalne vatrogasne brigade Kakanj.

Predstavljanje Centra za mentalno zdravlje

Danas, osoblje Centra za mentalno zdravlje na trgu ispred zgrade Pošte, upoznaje prolaznike sa aktivnostima Centra i predstavlja ga građanima Kaknja, kao bitnu kariku u djelovanju kakanjskog Doma zdravlja. Na ovaj načim od stručnog osoblja Centra, građani Kakanja dobijaju informacije o Centru koji pruža usluge u sferi mentalnog zdravlja. Pored toga, u informativnim materijalima i direktnim razgovorima građani mogu više saznati o Prvoj psihološkoj pomoći, što je tema ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Predavanje u Omladinskom centru

U nastavku današnjih aktivnosti, sa početkom u 16 sati i 30 minuta u Omladinskom centru, biće održano predavanje za stanovništvo, na temu Prva psihološka pomoć. Pozivamo građane Kaknja da dođu na ovo korisno predavanje, jer će između ostaloga saznati, kome je namijenjena, kada se i zašto pruža, gdje se provodi te koji su osnovni principi prve psihološke pomoći.

Sutra (utorak) zavrašavaju aktivnosti na obilježavanju ovog dana, kada će za uposlenike Javne ustanove Dom zdravlja Kakanj, biti održano predavanje na temu Prva psihološka pomoć.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u