KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Stiže Igokea - motiva je i previše

18.03.2016. - U subotu sa početkom u 19,00 sati igra se utakmica trećeg kola za prvaka BiH - u Kakanj dolazi aktuelni prvak države Igokea iz Aleksandrovca

kkk_preessSekretar Kluba Samir Lušija, trener Josip Pandža i neumorna radilica na bekovskoj poziciji Ermin Dedić

Dolazi Igokea. Dan kojeg su košarkaši Kaknja dugo čekali. Košarkaši iz Aleksandrovca, ispod Kozare ovdje se cijene i uvažavaju. Vlada veliki respekt prema prvaku Bosne i Hercegovine, redovnom članu ABA lige koji je prije nekoliko godina bio i ABA šampion. Trener Kaknja Josip Pandža ističe da je njegov kolega sa druge strane Dragan Bajić, preporodio igru Igokee. Kaže da na svakoj poziciji imaju igrače više za pet centimetara, a pored toga imaju i više kilograma. U odnosu na Kakanj, igrači iz Aleksandrovca su fizički dominantniji. Zato u utakmicama, visokim ritmom slome protivnika.To obično bude u završnoj fazi utakmice.

- Uradili su to i na svom posljednjem meču kada su dobili Mladost, čak su u četvrtom periodu uveli na teren potpuno drugi tim i tako čuvali snagu za duel u Kaknju, kaže trener Josip Pandža i nastavlja:

pj_pressJosip Pandža

- Mi smo u Trebinju puno bolje odigrali nego što to pokazuje rezultat.Pratila nas je neka dekoncentracija. Promašivali smo onda kad smo već imali izrađenu akciju.Nismo realizovali neke zicere. Zato nemam neku posebnu zamjerku igračima jer su htjeli i željeli pobjedu u Trebinju. Sada nam dolazi višestruki prvak države i prije tri godine prvak ABA lige. Zaslužuju veliki respekt i poštovanje. Ova utakmica je veliki događaj i sportski spektakl za naš Klub.Nama imponuje što je ova utakmica derbi ovog kola. Nisam od onih trenera koji kažu da je važno pokazati se i predati faforitu.Mi imamo svojih kvaliteta i nadam se da ćemo biti u stanju i fizički i psihički odgovoriti zahtjevima ove utakmice. Kod njih su igrači koji su igrali evropska prvenstva i evropske kupove. Ako to gledamo oni su puno ispred nas. Nadam se da možemo pokazati naše timske vrijednosti i da nismo slučajno završili na prvom mjestu u Ligi 12. Uz dodatni poticaj iz publike mi ćemo se maksimalno boriti. Samo se nadam da moji igrači neće izgoriti u prevelikoj želji jer već danima iščekuju ovu utakmicu. Rijetko koji sportaš i igrač ima priliku da u svojoj karijeri igra protiv ovako dobrog protivnika.

dedic_pressErmin Dedić

 Dugo čekamo ovu utakmicu

- Poslije utakmice u Trebinju imali smo dan za regeneraciju i osvježenje. Uspjeli smo se odmoriti. Očekuje nas utakmica koju priželjkujemo otkako smo osigurali Ligu 6. Protivnik je puno iskusniji i puno kvalitetnije i bolje utakmice su igrali. Međutim nas to motiviše i ostavlja nam prostor da pokažemo košarku kakvu nismo pokazivali u ranijim utakmicama. Mislim da ćemo pokazati pravi kvalitet ukoliko nas budu potcjenili. Znam da će publika doći u velikom broju. Navijači su uvijek naš šesti igrač.Mislim da to neće izostati ni ovoga puta i neka budu još glasniji, rekao je Ermin Dedić.

Kakanj i Igokea su do sada igrali jednu utakmicu. Bio je to susret u KUP-u BiH u januaru 2014. godine.Malo je nedostajalo da Kakanj tada priredi senzaciju. Josip Pandža je ocjenio da su košarkaši iz Aleksandrovca tada bili individualno jači, ali su slabije igrali, imali lošu formu. Gledajući formu u kojoj se danas nalaze puno su bolji i to je teško porediti.

Korektno, složno i snažno navijanje za Kakanj uz respek prema gostima

Ovo je utakmica u kojoj se očekuje veliki broj gledalaca. Kulturno sportski centar je već pustio ulaznice u prodaju. Broj je ograničen na jednu hiljadu ulaznica.Očekuje se da će uz navijače koji ulaze besplatno zajedno sa polaznicima Škole košarke u dvorani biti 1.200 gledalaca. Iz Uprave kluba pozivaju Kakanjce, redovne posjetioce košarkaških utakmica i navijače da ranije dođu u dvoranu, da posebno paze na sigurnost, da ne izazivaju gužve u kretanju, prije i poslije utakmice, na ulazu i u pauzama tokom utakmice. Posebno se pozivaju navijači i posjetioci da korektno, složno i glasno navijaju za košarkaše Kaknja i da dostojanstveno, sportski pozdrave Igokeu prvaka Bosne i Hercegovine.

Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u