KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Startuju i košarkaši Kaknja

27.08.2018. - U srijedu 29. augusta zakazan je prvi trening i prozivka košarkaša Kaknja

benjovelika
Benjamin Šabić

Benjamin Šabić, trener košarkaša Kaknja na prozivci i prvom treningu, u srijedu 29. Augusta, očekuje da se pojave svi igrači na koje računa za novu sezonu: To su: Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Nermin Buza, Ernes Mešinović, Luka Jovanović, Ivan Begić, Adnan Arslanagić, Igor Josipović, Haris Ćurevac. Zatim igrači i iz vlastite omladinske škole koji su u prošloj sezoni imali seniorsku minutažu na parketu, a riječ je o: Zlatanu Tepiću, Seadu Delibašiću i Damiru Piriću. Pored ovih 12 igrača, Šabić će trenažnom procesu priključiti i mlade nade: Mirzu Čajo, Alena Drijenčića, Farisa Sikiru i Bartola Lučića.

Očekuje se da će prozivci prisustvovati još 2-3 igrača, koji će se tokom trenažnog procesa pokušati nametnuti stručnom timu i tako izboriti mjesto u rosteru Kaknja za dolazeću sezonu. U ovom trenutku nama je poznato da je riječ o mlađim igračima koji imaju iskustvo igranja u Ligi A1.
Što se tiče stručnog štaba, u ovoj sezoni pomoćnici Benjamina Šabića su Mirnes Ganić i jedan od najtraženijh i najboljih kondicionih trenara u BiH Mirza Demir.

Željko Palavra- igrač kojeg se Kakanj ne odriče

Željko Palavra, čovjek i košarkaš koji je ostavio neizbrisiv trag u kakanjskoj košarci također je jedan od igrača sa kojim će se pokušati postići dogovor. Ukoliko zaslužni košarkaš Kaknja, bude mogao nastupati bez posljedica vezanih za zdravlje očekuje se nastavak saradnje. Ako dogovor bude postignut, Palavra će se nešto kasnije uključiti u trenažni proces. Razgovor sa Željkom treba biti obavljen ove sedmice i to do početka prozivke.

Kasniji početak priprema

Košarkaši Kaknja u aktivan pripremni period pred ovu sezonu ulaze kasno u odnosu na pripreme iz ranijh godina kada su znali i tokom ljetnih mjeseci pauze biti u pogonu. Pitali smo, mladog trenera Benjamina Šabića, da li ovako kasni početak priprema smatra hendikepom?

- Smatrat ću kasniji početak priprema hendikepom ako prvenstvo počne 13. oktobra. Postoje najave da će prvenstvo početi 20. ili čak 27. oktobra. Ako se to dogodi onda imamo optimalno vrijeme u kojem se mogu odraditi kompletne pripreme.

Dogovorene pripremne utakmice

Poznati su termini i protivnici za prijateljske, pripremne utakmice, a trener Šabić smatra da će biti dovoljno odigrati sedam ili osam utakmica. Seriju pripremnih utakmica Kakanjci će otvoriti 8. septembra u Kaknju kada gostuje Čelik iz Zenice, a dva dana kasnije, trebala bi biti odigrana utakmicu, također u Kaknju (10. septembra) sa ekipom KK Šenčur GGD iz Slovenije. Biće odigrane i dvije utakmice sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada. Prva će se utakmica igrati 19. septembra, a za drugu termin još nije utvrđen. Dogovoreno je učešće na turniru u Vitezu 5. i 6. oktobra, gdje će pored Kaknja nastupiti domaćin Vitez, Sloboda i Čelik.

A.Z./ KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u