KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Srijedom uz Eco plus na NTV IC Kakanj

11.04.2016. - U programu NTVIC počela je druga sezona dječijeg edukativnog kviza „Eco plus“. Kviz se emituje srijedom u 20,30 sati. U prvoj emisiji pobjedili učenici iz OŠ “Rešad Kadić” Brnjic, u drugoj iz OŠ “Omer Mušić” . U srijedu u 20,30 gledajte ko će pobjediti u trećoj emisiji

publika

U srijedu 13. aprila u programu NTVIC je drugi kvalifikacijski susret škola iz A grupe, Mula Mustafa Bašeskija” i Rešad Kadić”.

U predhodne dvije sedmice emitovane su dvije kvalifikacijske emisije. Ekipa iz A grupe, učenici Rešad Kadić” bili su bolji od učenika 15.april”, ostvarivši rezultat od 100:76, dok je ekipa iz B grupe,Omer Mušić” bila bolja od ekipe Ahmed Muradbegović”, ostvarivši rezultat 92:69,5.

OŠ R Kadić

Realizacija kviza se odvija pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, kao i podršku Termoelektrane, Tvornice Cementa, Rudnika mrkog uglja Kakanj i JP Grijanje Kakanj.

Učesnici u kvizu su učenici kakanjskih osnovnih škola kojima je pružena prilika da pokažu usvojena znanja i razmjene iskustva stečena u svojim školama. Za kviz se pripremaju uz pomoć nastavnika: Nermina Mrkonjića, Nermine Delibašić, Elme Hadži Kusić, Jasmine Delibašić, Rifeta Merdića, Sanele Selimović i Adnela Gačića.

Deset emisija do pobjednika

Projekat obuhvata realizaciju deset emisija uključujući kvalifikacije, polufinale i finale.

Škole su žrijebanjem raspoređene u dvije grupe. U grupi A su: OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, OŠ “15.apil” i OŠ “Rešad Kadić”.

U grupi B su: OŠ “Hamdija Kreševljaković”, OŠ “Ahmed Muradbegović” i OŠ “Omer Mušić”.

žiri

Žiri prati regularnost takmičenja

Žiri u sastavu: Sanel Ibrić, koordinator Resursnog ekološkog centra Kakanj, Saida Berbić šef odsjeka za zaštitu okoline – Zeleni ured Kakanj, i Mirna Lujnović magistar ekologije, uključeni su u praćenje toka i regularnost takmičenja.

Kviz sadržava pitalice i igre kroz koje se provjerava znanje takmičara iz oblasti zaštite okoliša, a svi zajedno, publika u studiju i gledatelji ispred malih ekrana, imaju priliku učiti o mjerama zaštite okoline, o reciklaži otpada, o energetskoj efikasnosti itd.

OŠ MM Baseskija

Podsjetimo, u velikom finalu prve sezone kviza “Eko plus” pobjedu su ostvarili učenici OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj. U ekipi koju je vodila nastavnica Amela Hadžić nastupali su Eman Musić, Amina Čolak, Esma Šemić, Sadžida Valjevac i Elma Alagić.

Ne propustite ove emisije na NTV IC Kakanj. Učimo zajedno sa našim osnovcima i podržimo ih u takmičenju koje će ih dovesti do vrijednih nagrada.

 

voditeljkeVoditeljski dou u kvizu Eco plus

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u