KakanjLive | Utorak, 26.01.2021. godine

Sporstka oprema iz Hanovera za djecu u MZ Kakanj 2

24.10.2016. - Oprema je donacija iz Njamčke, a donator je Manfred Gellert ( Jugendleiter von TSV Pettensen ) iz Hanovera, kao i njegova supruga Džana Gellert koja je porijeklom iz BiH

donacija_hanover

Udruženje građana „Bazen Benat“ Kakanj u nedjelju 23.10.2016. podijelilo je sportsku opremu djeci iz Mjesne zajednice Kakanj 2. Oprema je donacija iz Njamčke, a donator je Manfred Gellert (Jugendleiter von TSV Pettensen ) iz Hanovera, kao i njegova supruga Džana Gellert koja je porijeklom iz BiH.

Donacija je sadržavala nekoliko trenerki i više desetina dresova dugih i kratkih rukava, te  šorceva i nekoliko gronjih dijelova trenerki kao i tuce štucni. Kako je izjavio za Kakanjlive predsjednik udruženja „Bazen Benat“ Mirsad Bajtarević velika zahvalnost se upućije kako porodici Gellert tako i Centrotrans Eurolines Sarajevo koji je dao svoj nesebičan doprinos realizaciji ove donacije, te besplatno iz Hanovera dovezao sportsku  opremu za djecu od 8 do 14 godina.

 „ Centrotrans je uradio veliku stvar, pošto ovo treba biti tek početak saradnje, jer su najavljene i nove donacije sportske opreme iz Hanovera za djecu u Kaknju. Također, bilo je lijepo gledati „klince“ kako s radošću biraju opremu u kojoj će igrati na poligonu O.Š. ‘Mula Musatafa Bašeskija’, a mnogi od njih već treniraju u FK Rudar“.

donacija_bajtar

Potpredsjednik udruženja Admir Čehajić kazao je da je dobro što je Udruženje ostvarilo ovakvu saradnju s prijateljima iz Njemačke, koja će se nastaviti i u buduće. „ UG Bazen Benat osim što se bavi ekologijom i zdravim životnim okruženjem i na ovaj način je željelo dati doprinos razvoju sporta i sportskog duha kod najmljađih, kazao je Čehajić

Donator Manfred Geller izjavio je da je izuzetno zadovoljan što je ova pošiljka usrećila djecu u Kaknju, najavljujući i nove donacije.

Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u