KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Sparsi poveli u finalnoj seriji

23.05.2019. - Košarkaši Širokog i Sparsa odigrali su treću utakmicu u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva BiH. Na kraju je slavila ekipa Sparsa sa 84:80 i sada ima dvije meč lopte

sirokitreca

Timovi su se izmjenjivale u vodstvu kroz cijelu utakmicu.Na početku utakmice gledali smo nervoznu košarku. Domaćin je brzo ušao u probleme s osobnim pogreškama. Kapetan Jure Zubac je skupio dvije, a nakon samo tri minute igre su ušli u bonus. Srećom po domaćina, gosti to nisu iskoristili. Nervoza i puno grešaka u napadu doveli su do neefikasne prve četvrtine koju je dobio Široki s 13:12.

Na odmor se otišlo s vodstvom domaćina 42:38.Inače u drugoj četvrtini igrala se efikasnija košarka. Poslije prve tri minute vidjeli smo 14 poena, dok je u prvoj ukupno bilo 15. Konstantno se igralo na jedan posjed prednosti, a najraspoloženiji kod Širokog bili su Mateo Drežnjak i Filip Kraljević.

Spars serijom 6:0 otvara drugo poluvrijeme i prelazi u vodstvo. Iako su mu bile potrebne tri minute za prve poene u trećoj četvrtini, Široki hvata ritam i vraća prednost. Goste je u igri držao sjajni, šuterski raspoloženi, Slobodan Jovanović. U jednom trenutku je ima 4/4 za tri poena. Samo dva razlike iznosila je prednopst Širokog pred poskljednjih deset minuta.

U posljednjoj četvrtini je nervoza ponovno izašla na vidjelo, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu a na “osjetniju” prednost odlazi Široki pet minuta do kraja kada je bilo plus šest. Ipak, domaćin lošim zatvaranjem skoka dopušta gostima mnogo skokova u napadu koji ih vraćaju u utakmicu i u posljednje tri minute se ulazi s izjednačenim rezultatom.

U neizvjesnoj završnici bolje se snalaze gosti koji tricom Kenana Bajramovića tri sekunde prije kraja utakmice dolaze do velike pobjede. Goran Filipović je pogodio za 80:80, ali je drugo slobodno bacanje promašio. Loptu je uhvatio Ibrahim Durmo, a u protivničko polje preveo Sandi Grubelič. Na dva-tri sekunda prije kraja lopta je završila u rukama Kenana Bajramovića, koji gađa sa devet metara i pogađa za 80:83 i pobjedu Sparsa.

Sparse je su do pobjede predvodili Kenan Bajramović s 21 i Slobodan Jovanović s 16 poena. Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mateo Drežnjak s 19 i Filip Kraljević s 17 poena.

Sparsi imaju sada 2:1 u seriji i blizu su prve titule prvaka BiH. Široki ima devet titula i eventualnim dobijanjem finalne serije bila bi to jubilarna deseta titula prvaka BiH. Zato će i naredna utakmica na Grbavici biti, savim je sigurno do kraja neizvjesna. Igra se u nedjelju u Sarajevu od 17:00 sati.

HKK Široki – OKK Spars 80:84
(13:12, 29:26,19:21,19:25)

Sportska dvorana Pecara u Širokom Brijegu. Gledalaca 3500. Sudije:Ademir Zurapović, Bojan Jovanić i Saša Babić. Opunomoćenik KS BiH: Medin Duškaj.

HKK Široki: Jure Zubac 5, Ivan Karačić 9, Mateo Drežnjak 19, Markus Lončar 2, Goran Filipović 12, Mateo Čolak 2, Dario Drežnjak 4, Filip Kraljević 17, Fenner Derrick 10.
OKK Spars: Almir Hasandić 2, Adi Zahiragić 9, Draško Albijanić 6, Ibrahim Durmo 14, Stefan Glogovac, Adin Vrabac, Kenan Bajramović 21, Sandi Grubelić 4, Slobodan Jovanović 16, Semir Karić, Kenan Kamenjaš 12.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u