KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Sparsi nisu nepobjedljivi

29.03.2016. - Prva utakmica drugog kruga doigravanja za prvaka između Sparsa i Kaknja igra se u srijedu 30.marta/ožujka u sarajevskoj Skenderiji sa početkom u 19 sati i 30 minuta

najavatx

U prvom krugu, Sparsi i Kakanj ostvarili su po dvije pobjede i tri poraza ,kao i trećeplasirani Swislion Leotar, koji uz neprikosnovenu ekipu Igokee i sve bolju Mladost, imaju podjednake šanse za plasman u polufinale.

Nakon tri uzastopna poraza, košarkaši Kaknja su dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom protiv podmlađene momčadi Širokog vratili potrebno samopouzdanje i najavili izlaz iz krize.

Prilika za dobru igru u gostima

Dvoboj sa Sparsima je prava prilika da potvrde da njihovi uspjesi u Ligi 12 nisu bili slučajni. Ovo je, nema sumnje, utakmica koja ima veliki značaj jer pobjednik stiče velike šanse za polufinale.
Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža odmah po završetku utakmice sa Širokim izjavio je da očekuje bolje igre na gostovanjima i da bez bodova sa strane ne može računati na plasman u polufinale.

Sparsi su napravili veliki napredak u igri

Potsjećamo, Kakanj je u Ligi 12 u obe utakmice bio uspješniji od Sparsa i ako ponovi sjajne partije iz tih mečeva, nije isključeno da i po treći put porazi Bajramovićeve izabranike.

-Sparsi su ostvarili u kratko vrijeme najveći napredak u igri. Njihovi mladi igrači su iz utakmice u utakmicu sve bolji. Uz mlade nositelje iz reprezentacije Gegića i Čamparu posebno mi se sviđa napredovanje Refika Bašića, koji je vrlo talentiran. Jako su agresivni i ostvarili su lagane domaće pobjede protiv Swisllion Leotara i Mladosti, što pokazuje njihovu ozbiljnost. Favoriti su u ovom susretu, ali i mi imamo šta pokazati, naravno, ako ponovimo dijelove igre iz zadnje utakmice sa Širokim. Nadam se dobroj utakmici i punoj dvorani Skenderije, te da će to biti pravi košarkaški spektakl, istako je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmici Spars-Kakanj igra se u srijedu 30.marta/ožujka sa početkom u 19 sati i 30 minuta.Sudijska trojka je Damir Kunosić (Tuzla), Ernad Karović (Zenica) i Maid Lasetović (Tuzla). Delegat/kontrolor utakmice je Jadran Lasetović iz Tuzle.

M.Komšo/KakanjLIve

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u