KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Sparsi i Kakanj za prestiž i prvo mjesto

26.02.2016. - Ovog vikenda na programu je predposljednje kolo Lige 12 u kojem se derbi igra u KSC Skenderija između Sparsa i Kaknja

kup_kakspars Rivalitet Kaknja i Sparsa uvijek  na nivou derbi susreta

Nakon četrnaestodnevne pauze zbog odigravanja završnice Kupa Bosne i Hercegovine, koji je,kao što se i očekivalo, osvojila ekipa Igokee, ponovo su na sceni prvenstveni susreti.Svakako, u žiži interesovanja je dvoboj između jedina dva kandidata za prvaka, Sparsa i Kaknja.Bez obzira što su ova dva tima mnogo ranije osigurala plasman u Ligu 6, subotnji meč ima svoju draž jer odlučuje o prestižu i prvom mjestu. Kakanj je u prvom dijelu slavio sa 71:66, ali su Sparsi bili uspješniji u polufinalu Kupa Sistema A(79:74) i sigurno i jedni i drugi imaju motiva za revanš .

Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža kaže da je prvenstvenu stanku iskoristio  za saniranje ozljeda i da podigne fizičku spremu ekipe i da u redovima njegove ekipe vlada pozitivno ozračje, a očekuje i podršku navijača,za koje je Uprava kluba osigurala prijevoz.

-Očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, dostojnu borbe za prvo mjesto i punu dvoranu.Neka pobijedi ko bude u tom trenutku nadahnutiji i kvalitetniji. Drago mi je da smo došli u priliku da u jednoj utakmici odlučujemo pitanje prvog mjesta.Takav scenarij je najpošteniji jer smo i mi i Sparsi igrali dobro tijekom sezone. Maksimalno smo spremni i motivirani, igrat ćemo u kompletnom rosteru i nadam se pozitivnom ishodu. Da bi do njega došli moramo biti istovremeno agresivni, pametni i hrabri, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmica Spars-Kakanj igra se u subotu 27.februara/veljače u KSC Skenderija sa početkom u 19 sati. Utakmicu će voditi hercegovačka sudačka trojka: Ivan Miličević(Čitluk),Tomislav Stapić i Vlatko Rotim(oba iz Mostara),dok je delegat Almir Akšamija iz Sarajeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u