KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

SPARS sve završio u prvom poluvremenu

26.01.2019. - U 15. Kolu košarkaškog prvenstva BiH košarkaši Kaknja poreaženi na gostovanju kod Sparsa

ivanbegicI u ovoj utakmici Ivan Begić je igrao u visokom ritmu dajući svoj maksimum bez obzira što je Kakanj doživio poraz

Mada u košarci utakmica nikada nije rješena sve do samog kraja, večeras su Sparsi pobjedu odradili u prvom poluvremenu. Na odmor se otišlo rezultatom 48:25, tako da je plus 23 za tim iz Kaknja značilo nedostižnu razliku.

Ipak, ne može se reći da su Šabićevi košarkaši igrali u drugom poluvremenu bez motiva. Trudili su se da poraz bude što podnošljiviji, tako da je na kraju završilo sa 16 poena razlike 76:60, a i treći i četvrti period tim iz Kaknja je riješio u svoju korist.

Lopta, odnosno šut, kod domaćeg tima posebno je služio mladog, osamnaestogodišnjeg Kenan Kamenjaša. Od devet pokušaja za dva poena ubacio je sedam i iskoristio jedno slobodno bacanje tako da je sa 15 poena najefikasniji igrač utakmice.

Kod Kaknja najviše poena je ubacio Igor Josipović (13). Posebno požrtvovanu igru u zadnjem periodu pružio je Ernes Mešinović kada je pogađao teške šuteva sa poludistance ubacivši uzastopno šest pona, tri puta po dva i to u trenucima kada se činilo da Kaknj nema nikakvo rješenje u završnicama ovih napada. Tri puta je šutao i ubacio pa je ovo njegov stoprocentni učinak.

Sparsi su večeras zabilježili desetu pobjedu u prvenstvu, a Kakanj ima omjer od sedam ponjeda i sedam poraza. S obzirom da je Vogošća u ovom kolu poražena od Gradine, tim Benjamina Šabića i dalje je na šestoj poziciji prvenstvene tabele. U narednom kolu, i Kaknjci idu na megdan Gradini, pa ovaj poraz treba što prije zaboraviti i već od jutra se ozbiljno pripremati za narednu utakmicu koja neće biti nimalo laka. Poslije pobjeda nad Vogošćom u Gradini smatraju da je došlo do prekretnice u njihovim rezultatima i sa puno optimizma očekuju tim iz Kaknja.

OKK SPARS - KK Kakanj 76:60
(22:16, 26:9, 15:17, 13:18)

Sportska dvorana Novo Sarajevo - Grbavica. Utakmica 15. kola košarkaškog prvenstva BiH. Gledalaca 300. Sudije: Ivan Miličević, Vladimir Marić i Danijel Vlaho.Opunomoćenik KS BiH: Zoran Marjanović.

OKK Spars: Ibrahim Durmo 5, Adi Zahiragić 8, Adin Vrabac 7, Sandi Grubelić 8, slobodan Jovanović, Fahrudin Manjgafić 7, Almir Hasandić 10, Kenan Kamenjaš 15, Draško Albijanić 6, Stefan Glogovac 7, Samir Karić, Kenan Bajramović 3 10.Trener: Marko Trbić. Asistent: Adi Mujčić.

KK Kakanj: Bartol Lučić, Adnan Arslanagić 8, Ernes Mešinović 6 , Aldin Muflizović 4, Ivan Begić 9, Haris Ćurevac 1, Mirza Velić 5, Željko Palavra 6, Nermin Buza 8, Sead Delibašić, Damir Pirić, Igor Josipović 13. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u